Stižu snimke novih nereda: Rusi, Englezi i Velšani demoliraju Lille

Stižu snimke novih nereda: Rusi, Englezi i Velšani demoliraju Lille

Screenshot: Twitter

NASILJE iz Marseillea dobilo je svoj nastavak u Lilleu u utorak poslijepodne, ruski ultrasi napali su skupinu velških i engleskih navijača čije će reprezentacije igrati međusobno u drugom kolu Europskog prvenstva.

Rusija će u srijedu igrati protiv Slovačke u Lilleu, a Englezi i Wales dan kasnije u 30-ak kilometara udaljenom gradu Lensu. U oba grada uvedena je trodnevna zabrana točenja alkohola, pa su nervozni huligani pronašli načina kako se ispuhati dok čekaju početak utakmica svojih reprezentacija.

Uznemirujuće scene: Brutalne tučnjave Rusa s Englezima snimio iz prvog lica

43 ruska huligana palo kod Nice, među njima i najveći ekstremisti


Pet ruskih huligana napali u majicama "Mesari s Orela"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina od pet huligana u majicama ultrasa moskovskog Spartaka uletjela je u bar u kojem su britanski navijači pili. Očevici tvrde kako su povikali "Mi smo Rusi" prije nego što su izazvali suparnike na tučnjavu ispred Taverne Flamande.

Englezi su optužili francusku policiju da je stala po strani sa štitovima i maskama dok su ih ruski huligani pokušali napasti.

Velški i engleski navijači osvetili su se bacajući stolice na ruske huligane, koji su se još jedanput izvukli bez ijednog uhićenja. Francuska policija nedavno je privela 43 ruska huligana osumnjičene za sudjelovanje u neredima u Marseilleu presrevši njihov autobus u okolici Lillea, a zbog ovih u Lilleu dosad je priveden samo jedan Englez. Navodno će nakon ovog posljednjeg incidenta deportirati 50 ruskih huligana iz zemlje.

 


"Policija je stajala sa strane"

"Svi su se odlično zabavljali ispred kafića. Maskirani rusi su nam prišli, a policija nije rekla ni riječ," otkrio je očevidac, engleski navijač Mark Crowe (25).

"Priznajem, Englezi su bacili nekoliko stolica na njih. Kad te netko napada, moraš se obraniti," pravda se Crowe.

Po završetku cijelog incidenta Britanci su otjerali napadače povicima "Odjebite Rusi, mi smo Engleska i Wales."

Uefa je zaprijetila Rusima kako će ih izbaciti s Eura, ako se ponove neredi na stadionu. Krovna europska nogometna organizacija izjavila je kako je nemoćna pri incidentima koji se događaju po gradovima, te da njezina nadležnost vrijedi jedino kad je riječ o tučnjavi unutar stadiona.

Nakon posljednjih nereda Francuzi su odlučili deportirati ukupno 50 ruskih huligana, dosad su ih već deportirali 29. Uefa je Ruski nogometni savez kaznila s 150.000 eura i ako se u srijedu protiv Slovačke ponovi tučnjava na stadionu, izbacit će ih s Eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara