Video - Fedor: Cro Cop je slomljen, više nema vatre u njegovim očima

Video - Fedor: Cro Cop je slomljen, više nema vatre u njegovim očima

Tekst: Marko Petrak
Foto: Screenshot

BORBA Cro Cop - Fedor i dan-danas je pojam za bespoštednu "šoru" iako se dogodila sada već davne 2005.

U međuvremenu je Pride propao, Mirko je završio u UFC-u, a Emelianenko trenutačno u Strikeforceu. No, MMA fanovi diljem svijeta i dalje priželjkuju veliki uzvrat, a pitanja o svom velikom rivalu iz Pride dana Fedor ne može izbjeći gdje god se pojavio na kugli zemaljskoj.

"Mirko je imao velik potencijal"

Nepobjedivi Rus posljednjih dana putuje po Ukrajini gdje se već u dva navrata osvrnuo na Filipovića i njegov nagli pad. U prvom intervjuu kazao je kako je Cro Copov high kick postao njegova slabost kada je većinu svoje borbe počeo bazirati samo na tom oružju, da bi se u posljednjoj izjavi malo šire pozabavio razlogom Mirkovih lošijih partija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Mirko u borbi protiv mene bio na svom vrhuncu. Bio je u odličnom fizičkom stanju, ali je i psihički bio spreman. On je stvarno jako zanimljiv borac i imao je velik potencijal. Nešto se dogodilo s njim i u ovom trenutku on više nema niti fizičku, ali niti psihičku snagu."

"Nestalo je ono nešto u njegovu pogledu"

Fedor ne može sa sigurnošću tvrditi što se točno dogodilo Cro Copu.

"Nešto se u njemu slomilo i on više nije borac kao što je nekoć bio. To je jasno vidljivo na njegovu stilu i ponašanju tijekom borbe. Ne mogu to jasno objasniti. Kada je čovjek odlučan stići do pobjede, to se može točno vidjeti u njegovu stavu kada ulazi u ring i načinu kako izgleda. Neovisno o tome prima li udarce ili ih zadaje, on ide prema naprijed po pobjedu. To se vidi u njegovu pogledu", objašnjava Rus i zaključuje da upravo to nedostaje Filipoviću.

"Ne vidim više tu vatru u njegovim očima. Nešto se dogodilo da on želi što prije završiti borbu i izaći iz ringa ili kaveza. Sasvim mu je svejedno koji je ishod te borbe."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara