Video - Gobac: Igrači popuše previše cigareta da ne bi bilo posljedica

DRVENI rukometaši posljednji su hrvatski olimpijci koji su se vratili u domovinu. Jutros ih je na Plesu dočekalo točno osam obožavateljica kojima pekinški poluuspjeh nije poljuljao želju za autogramom, kao i cijela svita novinara koji su došli provjeriti informaciju da pakleni brod više ne diše kao jedan.

 I zaista, teško je ne primijetiti da je taj nekoć premoćan stroj i više nego spreman za remont, a samo je nekoliko mjeseci do Svjetskog prvenstva u Zagrebu. Iscrpljena i razočarana lica jasno su odisala da su i sami akteri svjesni kako četvrto mjesto nije uspjeh, barem ne u konkurenciji koja se pojavila u Pekingu. Stara garda nije bila raspoložena za izjave. Balić i Metličić samo su prohujali pokraj sedme sile, a Džomba je dobacio: "Slikajte koliko hoćete, samo me nemojte ništa pitati."

Gobac: Igrači popuše previše cigareta da ne bi bilo posljedica

No, zato je bez dlake na jeziku bio Zoran Gobac, čovjek koji vuče većinu konaca u hrvatskoj rukometnoj priči. Poprilično je neuvjerljivo izrazio zadovoljstvo četvrtim mjestom da bi ipak zaključio kako stvari već neko vrijeme ne funkcioniraju i kako će određenih "odricanja i žrtava" morati biti. Gobac smatra da su se igrači malo previše okrenuli nesportskom životu koji utječe na njihovu formu. Previše se kava popije i cigareta popuši da ne bi bilo posljedica, kaže.

"Prezadovoljan sam rezultatom; da smo bili spremni i zdravi nikad lakše ne bi došli do titule olimpijskih pobjednika. Ovaj rezultat je trenutačan rezultat naših snaga i ovi igrači su pružili točno onoliko koliko su u tom momentu mogli pružiti. Slijedi puno odricanja i žrtava koje moramo dati za naš konačni cilj,  to je biti prvak svijeta ovdje u Hrvatskoj.

"Igrom slučaja možda smo i previše napravili. Iza nas su vice prvaci, svjetski prvaci i europski prvaci. Možda smo mogli napraviti više, možda i manje, no ono što smo napravili, napravili smo kvalitetno."

"Probleme moramo riješiti s pojačanim treninzima, pojačanom prehranom i s manje cigareta", zaključio je Gobac.

Červar: Nema govora o podbačaju

Izbornik je izašao posljednji. Svi su željeli čuti je li četvrto mjesto uspjeh ili neuspjeh. Lino je kao pravi političar većinu toga pretvorio u svoju korist.

"U našem slučaju ne može se govoriti o razočarenju. Imali smo pet operacija u našim redovima u pripremnom razdoblju. Na koncu smo pukli i žao mi je zbog onih koji nas poštuju i cijene. Nema razloga da pognute glave dođemo u domovinu. Naravno da sam htio osvojiti medalju, bila bi to peta medalja u šest godina, no ne mogu ništa predbaciti svojim igračima. Vrijeme se ne može vratiti", rekao je Červar i dodao:

"Eliminirali smo reprezentaciju Danske koja nas je pobijedila prije šest mjeseci. Da nije bilo te posljednje utakmice ovo bi bio još bolji, savršen rezultat. Žao mi je zbog dvije utakmice koje smo odigrali zaista dobro, protiv Danske fantastično, a i protiv Francuske smo odigrali jako dobro.  Nemam što  zaista zamjeriti osim za utakmicu protiv Španjolaca kada smo bili iscrpljeni i izgubili smo bez ispaljenog metka."

Lacković: Červarova izjava nije u redu to nije način na koji se razgovara

Jedan od rijetkih igrača koji je pristao na izjavu bio je Blaženko Lacković. Priznao je kako ga je Červarova opaska da je odigrao ziheraški jako pogodila i nije propustio odgovoriti svom izborniku.

"To me pogodilo, lagao bih kad bih rekao da me to nije pogodilo. Pogodilo me jako, još me drži ne znam kad će prestati. Zato što to nije bilo u redu, to nije bio način na koji se razgovara. Ja ne želim nikoga napadati, ali mi je bilo jako žao. Smatram da sam igrao kako smo se dogovorili, da se igra organizirani napad i da se ne puca odmah prve sekunde. Ja sam tako pokušavao igrati. Svi koji prate rukomet neka prevrte turnire u posljednjih šest godina pa neka vide tko igra ziheraški. Nisam igrao kada sam imao 22 godine ziheraški, a kamoli sada."

Alilović: Ne opterećujem se pričama o vratarima

Prvi vratar reprezentacije Mirko Alilović razočaran je zbog olako ispuštene medalje, no...

"Na kraju kad se pogleda ušli smo opet u polufinale, bili smo četvrti i ostavili smo iza sebe svjetske i europske prvake. Da znamo u čemu je problem vjerojatno ne bi izgubili, riješili smo ga. Izgubili smo dvije utakmice, protiv Francuske zasluženo, oni su prošli i osvoji naslov. Protiv Španjolske smo igrali odlično 40 minuta da bi uslijedio mali pad i to je bilo to."

"Vratari se uvijek spominju, to mi nije čudno. No ne opterećujem se time. Najbitnije je da sam dao sve od sebe, svi smo dali sve od sebe. Željeli smo tu medalju i pobjedu na Olimpijskim igrama."

Tekst: Marko Petrak
Foto: Kristijan Horvat
Video: Tomislav Brdjanović

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara