Video: Gudjohnseni za povijest - Prije 15 godina prvi su put otac i sin igrali na istoj utakmici

Video: Gudjohnseni za povijest - Prije 15 godina prvi su put otac i sin igrali na istoj utakmici

Screenshot

PRIJE točno 15 godina, Eidur Gudjohnsen i njegov otac Arnor zapisali su svoja imena u stranice nogometne povijesti u prijateljskom susretu islandske i estonske reprezentacije u Tallinnu.

Tada 34-godišnji Arnor zaigrao je od prve minute, dok je 17 godina mlađi Eidur ušao s klupe u drugom poluvremenu zamjenivši upravo svog oca. Prvi je to put u povijesti nogometa da su otac i sin bili protagonisti istog nogometnog susreta, iako tehnički nisu zapravo zajedno zaigrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije su oba Gudjohnsena izrazili ogorčenje i žaljenje što im nije dozvoljeno zajedno zaigrati. Naime, to je spriječio tadašnji čelni čovjek Islandskog nogometnog saveza Eggert Magnusson koji je izborniku Logiju Olafssonu izričito naredio da ih ne stavi zajedno jer je želio da se to dogodi na domaćem terenu, dva mjeseca kasnije u kvalifikacijskom susretu za SP 1998 protiv Makedonije.

Ipak, planovi su se izjalovili, jer je mlađi Gudjohnsen slomio gležanj u utakmici islandske U18-reprezentacije protiv Irske. Zbog teške ozljede propustio je praktički dvije sljedeće sezone, a u međuvremenu je njegov otac objesio okončao karijeru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara