Video - Hečimović: Mi znamo da ovo nije gotovo!

Video - Hečimović: Mi znamo da ovo nije gotovo!

Tekst: Dea Redžić
Foto: Cropix
Video: Tomislav Brđanović

JOHN HEČIMOVIĆ svjestan je da propuštene prilike skupo koštaju kada vam je protivnik ekipa poput Red Bullsa. Puno kvalitetniji protivnik od Graza kojega su Medvjedi izbacili u polufinalu doigravanja. Nakon dvije utakmice s prošlogodišnjim finalistom Medveščak je u istoj startnoj poziciji kao protiv Grazera. Upravo taj podatak daje našim hokejašima nadu da se mogu vratiti nakon 0:2.

> Pogledajte i izjave vratara Medveščaka Gašpera Krošelja

> Ted Sator: I protiv Graza smo gubili, pa znate kako je završilo

"Red Bull je odlična ekipa i protiv njih trebamo igrati drukčije. Izgleda kao da se ne možemo sastati s golom, ali drukčije je igrati protiv Red Bulla ili neke druge momčadi. No, mi znamo da ovo nije gotovo, treba pobijediti četiri utakmice, a oni su za sada pobijedili samo dvije", priča napadač Medveščaka.

Ipak, 5:1 je visok poraz. Medvjedi su se nadali da u domaćoj atmosferi, u "njihovom zoološkom vrtu", ipak mogu napraviti više.

"Od početka smo loše ušli u utakmicu. Tek smo u drugoj četvrtini pokazali igru kakvu znamo igrati, no to nije dovoljno da se pobijedi ekipa kao što je Salzburg. Imali smo puno prigoda da zabijemo, ali opet ih nismo iskoristili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke sudačke odluke iziritirale su tribine, a kakva je situacija vladala na ledu?

"To je cijelu sezonu tako. No, kod 5:1 to nisu samo suci", kaže Hečimović.

"Naša najveća pobjeda je što sada sva djeca žele igrati hokej"

Kanađanin odrastao u Ontariju podrijetlom je iz Like, a zbog hokeja je živio u Njemačkoj, SAD-u i Nizozemskoj. U Hrvatskoj bi se volio skrasiti zajedno sa zaručnicom Julijom koja je također Kanađanka hrvatskog podrijetla. Zajedno idu čak i na tečaj hrvatskog jezika, jer se žele njime pravilno služiti.

"Ovdje radimo nešto zaista dobro, imamo sjajnu ekipu i mislim da ćemo ostati na okupu. Navijači nas strašno bodre, a koliko je tek djece na tribinama, to je zaista lijepo. Ovakvu atmosferu ima samo Zagreb. Evo, još čujem da nas s tribina zovu natrag na led, a utakmica je gotova ima pola sata. Protrnem kad ih čujem kako navijaju..."

Svojevremeno je Hečimović izjavio i da protrne kad krene hrvatska himna. Pred njim su očekivanja da pomogne u proboju hrvatske hokejaške reprezentacije.

"Sto posto tome težim. Još dvije-tri sezone moram ostati u Hrvatskoj i onda mogu igrati za reprezentaciju. Treba dovesti i druge naše dečke iz Kanade i Amerike. Polako gradimo hokej u Zagrebu, sada sva djeca žele igrati hokej i to je naša najveća pobjeda."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara