Video - I Sinošić na UFC-u u Sydneyju: Ponosan sam na hrvatske korijene!

Video - I Sinošić na UFC-u u Sydneyju: Ponosan sam na hrvatske korijene!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Susumug

U SUBOTU Hrvatsku očekuje posebna borilačka poslastica. Čak četvorica Hrvata nastupaju na UFC-ovu 110. turniru u australskom Sydneyju. Uz poznate Filipovića, Pokrajca i Reljića, gledat ćemo i u Hrvatskoj manje znanog Australca hrvatskog podrijetla Elvisa Sinošića.

Posljednju borbu Sinošić je odradio još davne 2007., no čelnici UFC-a pametno su odigrali reaktiviravši već umirovljenog borca radi "domaće" publike, ali i velike hrvatske iseljeničke zajednice u Australiji. Protivnik mu je Chris Haseman s kojim se već borio prije 12 godina.

"Nastupit ću na priredbi UFC 110, trenutačno je to ugovor samo na jednu borbu", otkrio je Sinošić u razgovoru za Profightstore i dodao:

"Protiv Hasemana sam se borio prije 12 godina. Ne gledam to kao revanš već kao novog protivnika. Obojica smo se promijenili, drugačiji smo borci nego kada smo se susreli prvi put."

Iako je dvije godine umirovljen, Sinošić kaže kako je cijelo vrijeme trenirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se borio, ali sam konstantno trenirao. Imam svoju akademiju Sinosic Perosh Martial Arts koju sam pokrenuo sa svojim poslovnim partnerom Anthonyjem Peroshem. Podučavamo BJJ, kickboxing i MMA. Imamo dvije škole, Concord i Liverpool, koje imaju više od 700 članova. Studenti je čine posebnom i fantastičnom. Iako nisam imao mečeva, imali smo mnogo boraca koji su se natjecali pa sam im pomagao i trenirao s njima. Nisam bio besposlen u to vrijeme...", objašnjava borac.

Arena u Sydneyju je rasprodana za samo nekoliko sati. Ludnica je već sada zagarantirana.

"Jako sam uzbuđen što UFC dolazi u Australiju. Konačno ću se boriti u najboljoj organizaciji, i to kod kuće. Uvijek sam se borio daleko od kuće, u gradu odakle je moj protivnik, sada ću se napokon boriti u svom gradu gdje ću imati prijatelje i obitelj koja će me gledati i podržati. Priredba u Australiji je druga koja je najbrže rasprodana ikad, stoga mislim da će arena biti više nego puna. Mislim da je to fantastično za australski MMA, to govori da Australija voli MMA i da je on sada tu da ostane."

Sinošić je na kraju zahvalio Hrvatima na podršci i rekao kako je jako ponosan na svoje hrvatsko podrijetlo.

"Moji roditelji su iz Hrvatske i jako sam ponosan na svoje korijene. Bio sam u Hrvatskoj kao petogodišnjak. Volio bih doći još koji put i vidjeti odakle su mi potekli roditelji. Imam rodbinu u Hrvatskoj i volio bih je posjetiti jednog dana, znam da imam mnogo obožavatelja tamo. Želio bih pozdraviti sve Hrvate i zahvaliti im na podršci", zaključio je Sinošić za Profightstore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara