Video: Isplatilo mu se čekati 12 godina - Couture uspavao Colemana u MMA-a borbi stoljeća

Video: Isplatilo mu se čekati 12 godina - Couture uspavao Colemana u MMA-a borbi stoljeća

Tekst: D.Č.
Foto: Dave Mandel (Sharedog)


RANDY COUTURE pobijedio je Marka Colemana u "Sukobu Titana" mješovitih borilačkih sporova. U oktogonu lasvegaškog Mandalay Bay centra bio je potpuno superioran "susjedu" iz UFC-ove Kuće slavnih.

Od trenutka kada je zvono označilo početak borbe dva bivša prvaka danas najjače svjetske MMA organizacije  do kraja u drugoj rundi, pokazalo se da je od dva starčića (Coutureu je 46, a Colemanu 45 godina) živahnijji bio Couture koji je to dokazao i u izjavi poslije meča: "Nezaustavljiv sam i osjećam se bolji nakon svakog meča. Ovo mi je bila treća borba u sedam mjeseci i sjajno je što sam toliko aktivan".Couture je od početka udarao desnicom, ali iako mnogi poklonici MMA-a na forumima komentiraju da ih je Colemanov nastup razočarao, mora se priznati da ni on nije bježao od razmjene udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nakon što je do kraja runde ostalo nešto više od tri minute, Couture je krenuo u napad šakama po gornjem dijelu tijela nakon čega su slijedili udarci koljenima prije nego što je "Čekića" zabio u ogradu.

Couture je tada potpuno preuzeo kontrolu ali Coleman se nije dao i vratio se udarcem kada se Coutureova pobjeda činila izglednom. Ali kada se oglasilo zvono za kraj prve runde, bilo je očigledno da je Couture u vodstvu.

Nastavak njegove dominacije potvrđen je i u drugoj rundi kada je srušio Colemana na tlo. Tada ga je nastavio udarati prije nego li mu je priuštio gušenje odostraga. Coleman se uzaludno pokušao oduprijeti jer je već bio uspavan što je prislilo suca Stevea Mazzagattija da zaustavi borbu kada je vrijeme pokazivalo da je prošla jedna minuta i devet sekundi druge runde.

"Stvarno je teško boriti se protiv njega", otkrio je poslije meča Coleman. "Ne znam što mi se dogodilo. razočaran sam ali neću odustati, vratit ću se." poručio je poraženi, čiji je skor nakon ovog poraza pao na 16-10, dok je Couture povećao svoj na 18-10.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara