Video - Ivanković otvoreno: Mamić ne izmišlja, dokazano je da neki ruše Dinamo!

Video - Ivanković otvoreno: Mamić ne izmišlja, dokazano je da neki ruše Dinamo!

BRANKO IVANKOVIĆ bez premca je najveća trenerska enigma prvoligaškog nogometa. Čovjek koji probleme detektira odmjereno, a rješava diplomatski i strogo kontrolirano, skoro dvije godine vodi klub u kojem je situacija sve, samo ne mirna i studiozna, iako upravo te osobine iskaču iz Ivankovićevog portreta.

Da se suprotnosti ne privlače baš toliko Ivanković je dokazao ostavkom na mjesto Dinamovog trenera nakon ispada Zdravka Mamića zbog loše izvedbe na Dvoranskom prvenstvu.

"Odlazim jer je nezadovoljstvo Zdravka Mamića preveliko i jer više nemam mogućnosti za normala rad.", rekao je Ivanković po odlasku iz kluba.

Bio je to šok za mnoge jer od "tihog, mekanog i neautoritatvinog" Ivankovića nitko nije očekivao da će Mamiću opaliti javnu pljusku. Čestitari su, međutim, vrlo brzo poželjeli povući pohvale, jer Ivanković se u proljeće 2008. vratio pod Mamićeve skute.

"Izvršni" je rekao da se bez Tanca osjećao kao bez ruke, a Ivanković je po običaju, pričao puno, ali ništa konkretno nismo saznali o motivu koji ga je gurnuo u još jednu maksimirsku avanturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, prometnuo se Ivanković u trenera koji je skupio najviše europskih pobjeda s Dinamom. No, koje ćemo se jasno sjećati nakon odmaka vremena, osim trijumfa nad Ajaxom u Amsterdam Areni? Koliko znače pobjede nad Domžalama, kad mnogi smatraju da dojam redovito izostaje? Koliko Ivankoviću smeta što mu tribine ne skandiraju već ga nazivaju ziherašom, ili što se njegov rad gleda kroz auru Zdravka Mamića i svega što izvršni dopredsjednik sije oko Maksimira?

Razgovarali smo uoči utakmice s NEC-om, s kojom Dinamo otvara svoju europsku jesen. Ivanković je progovorio o vlastitim željama i strahovima, odgovorio kritičarima, uz poruku da ziheraš "ne može biti trener koji ima niz od 28 pobjeda i igra victoriju u Brannu ili Rennesu" i otkrio istinu iz Dinamove svlačionice, odakle često dopiru visoki tonovi. Ivanković ne samo da je stao iza Zdravka Mamića po pitanju sudačke sabotaže Dinama, jer "dokumentirano je da je Dinamo najoštećenija  momčad u prvenstvu..."

Pogledajte kompletan intervju s Brankom Ivankovićem na Video Indexu.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara