Javi Varas: Znao sam gdje će Messi pucati

Javi Varas: Znao sam gdje će Messi pucati

Foto: AFP

U NOGOMETU se vrlo često za jedanaesterce može čuti da su čista lutrija. Međutim, vratar Seville Javi Varas srušio je taj "mit" izjavom: "Znao sam gdje će Messi pucati. Proučavao sam ga". Sevilla se uspjela obraniti od silnih naleta Barcelone u 9. kolu španjolskog nogometnog prvenstva ponajviše zahvaljujući inspiriranoj večeri Javija Varasa, seviljskog vratara. Varas je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade obranio jedanaesterac Lionelu Messiju za koji je izjavio da nije slučajno pogodio stranu u koju će pucati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varas je zajedno s trenerom vratara Javijem Garcijom proučavao izvođenje svih Messijevih jedanaesteraca, točnije njih 21. Varas i njegov trener došli su do vrlo zanimljivog podatka gledajući izvođenje Messijevih penala. Argentinac je čak 15 jedanaesteraca od 21 uputio u lijevu golmanovu stranu, a uz to sedam od posljednjih osam izvedenih. Messi je promašio dva od pet jedanaesteraca upućena u vratarsku desnu stranu, što je puno lošiji postotak realizacije od pucanja u suprotnu stranu gdje je gađao 13 od 15.

Varas je znao da će Messi u tako ključnom trenutku gađati svoju "bolju" stranu, a tako je i bilo. Iako je većinu utakmice Messi bio naprosto briljantan, na kraju mu je ipak ostao gorak okus u ustima nakon promašenog jedanaesterca. Messi je u dosadašnjoj karijeri izveo 22 jedanaesterca i promašio njih šest. Evo popisa momčadi kojima genijalac iz Rosarija nije uspio zabiti: Villarreal 2008. (španjolski kup), Benidorm 2008. (španjolski kup), Recreativo 2009. (Primera), Panathinaikos 2010. (Liga prvaka), Betis 2011. (Primera), Sevilla 2011. (Primera).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara