Video: Još samo 15 dana do dvostrukog hrvatskog programa na UFC-u 103!

Tekst: M.P.
Foto: UFC

JOŠ JE samo 15 dana do petog ulaska Mirka Filipovića u UFC-ov oktogon. Iako borba protiv vrlo opasnog Brazilca Juniora dos Santosa nije borba večeri na 103. turniru u Dallasu, nema sumnje da će izazvati jednaku pozornost kao i ona između Vitora Belforta i Richa Franklina. Dodatno zadovoljstvo za hrvatske poklonike ulimate fighta je i to što će na istom eventu u UFC-u debitirati i Igor Pokrajac, dugogodišnji Filipovićev sparing partner i ponajbolji hrvatski borac u kategoriji do 93 kilograma.
,
 

U posebnom videu koji najavljuje ovaj UFC-ov turnir, o Filipoviću i Dos Santosu govorili su direktor američke organizacije Dana White i komentator Joe Rogan. Očekivano, "Cigano" je najavljen kao mlada nada na putu prema vrhu, dok se Cro Copa naziva legitimnom prijetnjom teškaškom prvaku Brocku Lesnaru.

"Dos Santos se dokazao protiv Werduma koji je jedan od top jiu-jitusu boraca u svijetu MMA-a. Junior ga je doslovno uspavao sa jednim moćnim aperkatom. U borbu protiv Filipovića dolazi nakon dva nokauta, trenira s Minotaurom koja ga iznimno cijeni. To nije čovjek kojem se posrećilo protiv Werduma, on je uložio puno rada i puno znoja trenirajući s jednim od najvećih boraca u povijesti ovog sporta", objašnjava dvojac.

Dos Santos: Jako sam samouvjeren

Sam Brazilac je poprilično samouvjeren. Kaže kako ga veliko ime protiv kojeg će se boriti samo dodatno motivira.

"Volim izazov i volim borbu protiv velikog imena. To me motivira i osjećam veliko samopouzdanje uoči borbe protiv Cro Copa."

"Jedino što Cro Copu fali je UFC-ov pojas"

Kad je riječ o našem gladijatoru, White i Rogan nisu propustili spomenuti sve zasluge koje Cro Cop ima za ovaj sport.

"Mirko je jasno dao do znanja da nije zadovoljan sa svojim nastupima u oktogonu. Želi se iskupiti za to. Povratkom u UFC i borbom protiv mladog lava kakav je junior Dos Santos, Filipović radi veliku stvar. On je jedno od najvećih internacionalnih imena u ovom sportu. Ljudi ga cijene diljem cijele zemaljske kugle. Radi se o sjajnom udaraču koji se borio protiv svih najvećih boraca", kažu u promo videu i dodaju:

"Jedino što mu u karijeri fali je naslov prvaka u UFC-u. Ako pobijedi mladu nadu kao što je Dos Santos, Filipović će svima u ovom sportu dati do znanja da se vraća na velika vrata. On je legitimna prijetnja UFC-ovom prvaku u teškoj kategoriji.Cro Cop ne želi ići u parter. On želi stojku, želi izmjenu udaraca, a to je ono što voli i Junior dos Santos. Ovo će biti sjajna borba, za navijače možda i najbolja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara