Video: Kaštelani bakljama osvijetlili 230 metara dugi poklon za 100. Hajdukov rođendan

Foto: kastela.org

"JEDAN grad, sedam mista, sve nas spaja ljubav ista" piše na ogromnom, 230 metara dugom i 4.5 metra visokom muralu, kojeg su pripadnici udruge Torcida Kaštela strpljivo radili nekoliko tjedana na na mjestu gdje Jadranska magistrala prolazi iznad Kaštela i koji je svečano predstavljen prigodnom bakljadom.

Naravno, navijači Hajduka su rimom u naslovu aludirali na sedam Kaštela (Gomilica, Kambelovac, Lukšić, Novi, Stari, Sućurac, Štafilić), koji se prostiru zapadno od Splita, ali formalno su jedan grad, a ljubav koja ih spaja iskazana je najvećim muralom u Hrvatskoj, za 100. Hajdukov rođendan.

Pripadnici Torcide tako nastavljaju s natjecanjem koja će od njihovih podružnica napraviti najveći i najefektniji mural prigodom velikog jubileja kluba za kojeg navijaju.

U izradi murala-rekordera sudjelovalo je 50-ak navijača Hajduka iz Kaštela koji su utrošili oko 7.5 tisuća kuna boje, a kompletan proces pripreme i realizacije (od ideje, preko ishođenja dozvole do samog rada) trajao je nekoliko tjedana. Na snimku koji prilažemo uz tekst vidljivo je kako ga je na promociji obasjalo 15 baklji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara