Video: Koch preživio divlji Poljud, a u finom Beču ostao bez sluha

JOŠ je uvijek upitno kad će i hoće li uopće Georg Koch ponovno moći čuti na desno uho. Tek je poznato da osjeća glavobolju i vrtoglavicu pa će mirovati sljedeća dva tjedna.

Podsjetimo, bivšeg vratara zagrebačkog Dinama morali su iznijeti s terena u 10. minuti austrijskoga nogometnog derbija Rapid - Austria (B) nakon što mu je u blizini desnog uha eksplodirala petarda.

Od praska se Koch srušio na tlo izgubivši nakratko svijest, a nakon pregleda snimke zaključeno je da je netko od gostujućih navijača bečke Austrije s tribina bacio petardu koja je eksplodirala tik do Kochova uha.

"Bio je to šok za mene. U karijeri sam igrao u mnogo derbija s povišenim tenzijama, no nikada me nitko od suparničkih navijača nije ozlijedio", jedini je Kochov komentar koji prenosi Die Zeit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski Kurier piše da je Koch proveo noć u svom domu, a ne u bolnici iako se žalio na glavobolju, mučninu i vrtoglavicu. Ustanovljeno je da je bubnjić neoštećen, ali trebat će izvršiti još detaljnije preglede kako bi se moglo točno ustanoviti je li došlo do ozbiljnih povreda.

Kochu slijedu dvotjedno mirovanje, a Rapidu i bečkoj Austriji kazne. Rapid, kao domaćin utakmice, bi mogao biti kažnjen i s 50.000 eura zbog propusta u osiguranju, a Austria pet puta manje zbog divljanja svojih navijača. 

A.K.
Foto: kurier.at

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara