Video - Kopljar: Ne bojim se, već naša koncepcija igre ne nalaže šutove izvana

Video - Kopljar: Ne bojim se, već naša koncepcija igre ne nalaže šutove izvana

Tekst:  Dea Redžić
Foto: Cropix

VELIKU enigmu predstavlja Marko Kopljar. Od 24-godišnjeg desnog vanjskog već dugo se očekuje iskorak koji se nije dogodio na austrijskom Euru. Dečko čije fizičke predispozicije, ponajprije 210 cm visine, sugeriraju da ga treba forsirati, nije opravdao očekivanja. Ne može se reći da nije dobio šansu.

Červar ga je uveo još na SP-u u Hrvatskoj, da bi na Euru startao gotovo u svakoj utakmici. U obrani je na njegovoj strani često curilo, pa bi na desnu stranu Červar gurao Vorija, dok je u napadu bio u potpunosti bezopasan. Činjenica je da s druge strane Buntić nije mogao igrati 40 minuta, kao i to da Kopljar nema pravu šansu u svom klubu. No, može li to opravdati njegov preplašeni napadački stav?

"Ne radi se tu o strahu. Znam da sam mogao odigrati puno bolje, posebno u fazi napada. S obzirom na to da je ovo moje prvo Europsko prvenstvo, mogu biti samo zadovoljan. Ne bojim se, već se radi o koncepciji igre. Rekao bih da naša koncepcija ne nalaže toliko šutova izvana. Taktički smo jaka ekipa i malo se teže uklopiti, ali polako, nadam se da će i to doći", rekao nam je Kopljar nakon povratka u Zagreb, ipak sretan jer je arhivirao već svoju drugu srebrnu medalju.

"Srebro je velik uspjeh, moramo biti zadovoljni. Možda ostaje mali žal jer smo u prvom poluvremenu poveli 12:9, a Francuzi su djelovali nemoćnije nego inače. No, u ovom momentu puno su bolja i iskusnija ekipa od nas. Veseli me što smo mi u ulaznoj, a oni u silaznoj putanji", zaključio je naš reprezentativac koji je u Austriji zabio 10 golova.

Alilović: Konačno smo skinuli upitnik s vratara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od vanjskih pozicija, gdje smo se mučili bez Laca i Valčića, obrana je funckionirala sjajno, na čelu s Mirkom Alilovićem. On se iz Beča vratio bez osmijeha na licu, iako je uz Szmala bio prvi vratar turnira.

""Tužan sam , umoran, ali treba čestitati Francuzima. Svaku utakmicu smo dali sve od sebe, a da nam je netko prije prvenstva ponudio broncu, uzeli bi. Valjda ćemo se nakon par dana pomiriti s tim i shvatiti da smo europski viceprvaci. U jednom trenutku sam pomislio da ćemo ih dobiti, da ćemo uzeti zlato, ali Francuzi su se uspjeli vratiti. Do 28. minute i 30 sekunde već sam vidio zlato. a onda se dogodila crna rupa, oni su se odlijepili i to je bio kraj."

Na klupi je bilo i svađe u ključnim momentima;

"Naravno da smo bili nervozni. Imali smo dobivenu utakmicu, a onda smo izgubili. No, kao što sam rekao, našim dečkima treba čestitati. Najmlađa smo reprezentacija. u narednim godinama ćemo harati."

Postoji li razočaranje jer Mirko nije među najboljih sedam igrača turnira?

"To ne uopće ne zanima. Najbitnije je da se skinuo upitnik s vratara, jer često se kritiziralo da nemamo pravog vratara. A još se jednom pokazalo da golman brani dobro kada je obrana prava. Čestitam svojim dečkima na tome.", zaključio je Mirko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara