Video: Mamić bježao pod paljbom boca, igrači Temišvara nabasali na Boyse

Video:  Mamić bježao pod paljbom boca, igrači Temišvara nabasali na Boyse

Tekst: M.Pa, D.R.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

NAVIJAČI Dinama nisu dugo bili mirni u centru Temišvara, čije su kafiće i terase okupirali već jutros. Ispijanje piva uveličala je pojava Zdravka Mamića, koji je u pratnji nekoliko Dinamovih uzvanika, prošetao trgom u središtu grada, Skupina Boysa, najprije je sasula uvrede; Mamiću cigane, da bi tada poletjele i boce, plastične i staklene.

> Jurčić: I ja sam na tragu talijanske škole, ali ne smijem to raditi u Dinamu

> Jurčićeva lutanja: Lončarić na streljani i revolt otpisanih

> Temišvar pod opsadom: Angažirano tisuću specijalaca, na put idu i hrvatski policajci

Doznajemo iz Rumunjske da je jedan iz Mamićevog društva dobio bocom po ruci. Izvršni je Dinamov dopredsjednik, kada je vidio da stvari izmiču kontroli, počeo bježati pred Boysima.

Policija je, tvrde očevici, sve mirno promatrala. Mamiću će ovaj događaj sasvim sigurno teško pasti, jer zna se na koje sve načine pokušava kupiti ljubav Boysa. No, nikako da mu uspije. Ipak, teško da je mogao očekivati da će se tonovi navijačke mržnje s tribina prebaciti i na ulicu - Mamić više očito nije siguran niti u Temišvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjest će mu i sinoćnji tulum, kratak je put od euforije i trganja košulje, do očaja i bijega od slapa pivskih boca u centru Temišvara.

Dinamovi navijači unastavili su mirno ispijati pivo na temišvarskom trgu. Policija je okupirala glavne navijačke punktove, ali očekivanih nereda zbog velikog broja srpskog stanovništva u gradu u Banatu, do tada nije bilo. Ipak, Boi su se kasnije našli u vrtlogu incidenta.

Boysi su svojim dolaskom izazvali nevjerojanu pozornost u Rumunjskoj. Tamošnji portali uživo prate navijačka kretanja, grad je prepun do zuba naoružane policije.

Bliski susret

Tradicionalno, kao i prije svake utakmice, igrači i vodstvo Temišvara pohodili su katedralu u gradu i zapalili svijeće za dobru izvedbu. Nemalo su se iznenadili kada su u blizini crkve ugledali 50-ak Boysa. "Hrvatski ultrasi samo su promatrali našeg trenera koji je parkirao automobil prek puta Viktorijine tržnice. Policajci su budno pratili sve što se događa i čuvali su igrače Temišvara.", javljaju rumunjski mediji.

Platio je tek fotoreporter čije slike upravo gledate - Boysima se nije svidjelo što ih ometa, pa je palo nekoliko ružnih riječi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara