Video - Mamić: Vaha ostaje, a nogom u neprirodno dupe nabit ću "estetsku spodobu Butkovića"

Video - Mamić: Vaha ostaje, a nogom u neprirodno dupe nabit ću "estetsku spodobu Butkovića"

Foto: Damir Krajač / Cropix

STUDENTI Visoke škole za medije i odnose s javnošću Kairos u čudu su gledali Zdravka Mamića, kojega su maločas pod ravnanjem prvog PR-ovca u Hrvata, profesora Zorana Tomića i magistra Davora Pavića, brifirali za ovaj javni nastup. Slušali su već općepoznate teorije o sotonama, udbaškom obavještajnom podzemlju, urednicima - krojačima hrvatske mizerije i rušiteljima tkiva napaćene zemlje. Sve drugo ionako ne bi bio Zdravko Mamić.

Krenuo je patetikom. Ovaj put nije čitao ljubavnu pjesmicu Vahidu Halilhodžiću, kojeg uzgred rečeno, i dalje želi na mjestu trenera, već nam je pružio čast da kroz njemu omiljenu poslovicu konačno shvatimo životni moto najvećeg Dinamovog govornika.

"Istina je moj stil"

"Ovo je poslovica koja je lajt-motiv mog života i imam je iznad kreveta, u uredu i radnoj sobi: Istini je suđeno da se bori protiv laži, istina će pobjeđivati, ali će se laž uvijek vraćati, a istina će se uvijek iznova boriti. Ako to ne bude činila, bit će zauvijek izgubljena. To je objašnjenje mog stila života."

Bio je to uvod u "peračinu" Davora Butkovića, dugogodišnjeg kolumnista Jutarnjeg lista, vlasnika  najskupljeg hrvatskog nepca, koji je u svom komentaru na Dinamovu stogodišnjicu Mamićev Dinamo nazvao porazom svih moralnih vrijednosti, ponajprije zbog svih veličina koje proslavi nisu prisustvovale.

"Nakazo Butkoviću, non passaran!"

"Moralna nakaza Davor Butković - zbog njegovog estetskog izgleda trebalo bi ga odstraniti iz čovječanstva. Zašto obračun s njim? U ime istine i svih istina na kugli zemaljskoj. Mora postojati netko tko će takvim ljudima u ime obrane morala i vjere u budućnost reći non pasaran. Imam dovoljno mudrosti da takvim spodobama kažem da ne prolaze."

"On truje moju, našu Hrvatsku. On ždere i loče po najelitnijim restoranima i usput ne plaća svoje račune, a kada Hrvatska hoće zaštiti svoje interese, političke ili gospodarske, on je uvijek na strani onih koji su protiv Hrvatske."

"Zar sam ja jedini na svijetu koji se bori za nas? Zar ne vidite zamku u koju nas guranju ti elitistički novinari? Na našim plećima, to su sotone o kojima stalno pričam. Pogledajte grad Zagreb, pogledajte što su nam napravili... Zašto smo mi 700 puta nesretniji? Zbog Butkovića i sličnih", zaplakao je Mamić.

"Novinarski šefovi vam peru mozak i guraju na teren da ubijete hrvatskog čovjeka"

"Ne pristajem da to podzemlje razara živote moje obitelji, mojih Hrvata i Hrvatica. Ti vaši šefovi imaju zadatak da unište hrvatsko tkivo, njihova je misija da vam isperu mozak i da vas gurnu na teren da ubijete hrvatskog čovjeka. Vi znate da je istina to što govorim. Svi pričaju o Hrvatskoj koja je tužna, to nismo napravili mi u Dinamu... Fućka se Butkoviću za generale u Haagu, on je jedna nabiguzica s oks nogama, s neprirodnim oblikom guzice i tijela. Prvom prilikom opalit ću ga nogom u to neprirodno dupe. Često pohađamo isto mjesto, hotel Esplanadu, a on često tamo tovari taj neprirodni dio svog tijela, nadam se da neću prouzrokovati neki događaj, pa da me neće optužiti... Ali neće mu taj zalogaj biti tako sladak. Ne prijetim mu, neću se fizički obračunavati, ali ovo pravo mi nitko ne može uzeti, da ga nabijem nogom u guzicu..."

Otkrio je Mamić tko se sve nije odazvao pozivu na proslavu, a trebao je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na proslavi 100 godina Dinama bilo je 800 ljudi, a da je bilo mjesta bilo bi ih sto tisuća"

"Hvala svima koji su uveličali našu stogodišnjicu. Okupilo se oko 800 ljudi, da je bilo mjesta bilo bi ih sto tisuća, budite sigurni. Nismo mogli svima omogućiti da uđu, ali oni koji su bili utkali su puno u povijest dviju institucija, Građanskog i Dinama. Ako smo nekoga zaboravili ispričavamo se najiskrenije, makar ne znamo zašto jer je bez namjere. Taj drug Butković i njemu slični koji su u službi udbaškog obavještajnog podzemlja ne mogu podnijeti da postoji klub ovako svijetle tradicije, da se njime diče milijuni Hrvata."

"On kaže da ljudi koji su bili u kazalištu, da su to krivi ljudi. Ta debela guzičetina koja ispija litre vina daje vrijednosti Hrvatske, ma dajte... On želi falsificirati povijest... On kaže, nije bilo Zvonimira Bobana. Dostavili smo mu dvije pozivnice, ne znam zašto nije došao. Ladiću je poslana pozivnica, Butina je podignuo ulaznicu za njega... Ne znam zašto nije došao. Prosinečki - također pozvan. Ne postoji živući igrač i funkcioner koji nije pozvan. Pozvali smo i obitelji velikana, sponzore... Kad taj zloduh, zlotvor hoće ispasti pametan na krvi hrvatskog naroda, zašto onda tim ljudima treba reći sram vas bilo što niste došli. Trebao je reći sramite se Mateša i Čop što niste došli. Bio sam jedan od najvećih lobista Mateše da postane predsjednik HOO-a, ali ne obračunavam se s njim. Neka je otišao u inozemstvo."

"Zašto nam spodobe kao Butković uništavaju povijest? Pobunimo se protiv toga."

Potom malo povijesnih fragmenata:

"Ja sam bio inicijator prijedloga da se u prefiks Dinamo stavi slovo 'G' jer sam dovoljno hrabar i pošten, a IO i Skupština i povjesničari su napravili svoje da je ovo što činimo časno, pošteno i odgovorno. Ovo nije promjena imena."

"Dinamo sam gledao s drveta, gradonačelnik me izvlačio ispod pendreka"

"Svoju prvu utakmicu Dinama gledao sam s drveta iz maksimirske šume, jer nisam imao za ulaznicu. Kada je Haris Škoro zabio Zvezdi za 1:0, vodio sam navijanje Dinamovih navijača. 15 sekundi nakon utakmice bio sam pun krvi, pretučen od zapovjednika tadašnje policije, druga Bogunovića, koji me prebio pred svim navijačima jer sam predvodio navijanje. Tada me ispod njegovog pendreka izvukao tadašnji gradonačelnik Ivo Vrhovec."

"Bio sam hrabar da izgradim spomenik BBB-ima kraj kojeg je svaki dan prolazio Tuđman"

"Evocirao sam danas uspomene da, za mene najveći hrvatski sin, i danas i do zadnje sekunde mog života, Franjo Tuđman, nije želio da se klub zove Dinamo. Ja kao tadašnji direktor izgrađujem spomenik, uz pomoć Macka, spomenik poginulima u Domovinskom ratu. Možete li zamisliti tu hrabrost, Franjo je svaki dan prolazio pored spomenika."

"Branio sam naše navijače od policijskih pendreka. Imam kompetenciju da kažem svim navijačima da pomognu svom Dinamu, da se okupimo na ovom stadionu ma kako on ružno izgledao, da čuvamo zajedno sve hrvatske vrijednosti. Ne dozvolimo interesnim skupinama koje su teledirigirane također od interesnih skupina da uništavaju našu prošlost i budućnost. Pozivam ih da ovo bude mjesto gdje će se čuvati hrvatske vrijednosti. To je moja poruka koju sam danas želio uputiti. Nadam se da će ova poruka pokraj krojača u vašim redakcijama doći do onih kojima je namijenjena."

"Bio sam drzak i sposoban da angažiram velikog Vahu, koji sigurno ostaje"

Halilhodžića se dotaknuo tek na kraju: "Još nisam razgovarao s njim. Nedvosmisleno, nikada nitko u klubu nije doveo Vahin ostanak u pitanje. Bio sam drzak i sposoban da angažiram tako velikog trenera za naš klub. Nikada niste pisali zašto ne zovemo Vahu, jer ste mislili da je to nemoguće. Zadovoljni smo, sretni i želimo da Vaha ostvari svoje ambicije zbog kojih je i došao."

"Pitajte njega zašto je nezadovoljan, bilo bi neozbiljno da ja o tome govorim. 48 sati još nije prošlo, sve ga sutra pitajte. Nisam ga ucjenjivao, mi smo odgovorni i dužni da pred navijačima završimo sagu... Koliko znam, siguran sam da ostaje. Iako još nismo kvalitetno razgovarali na tu temu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara