Video - Mamić želi regionalnu ligu: Prigovara li netko Todoriću što ima trgovine u Srbiji?

Video - Mamić želi regionalnu ligu: Prigovara li netko Todoriću što ima trgovine u Srbiji?

Tekst: M.Pa.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

TURSKA u Zdravku Mamiću očito budi jugonostalgiju. Prošle godine, dok su Modri bili tamo na pripremama, za Partizanovu stranicu je do neba nahvalio bivšu državu. Priznao je tada Maminjo da je veliki jugonostalgičar i da žali za državom u kojoj su ljudi bili veseliji i nasmijaniji nego danas.

"Volim Hrvatsku, ali mi često kažu da sam jugonostalgičar. Kad god želim ispričati nešto lijepo, pričam o vremenu bivše Jugoslavije. Europa je nama Jugoslavenima stavila granice među sobom. Obožavam narodnu glazbu, napamet znam 80 posto tekstova Šaulića i Lepe Lukić. Što ću ja klimati glavom uz stranu glazbu, ovo je moj jezik i to razumijem. Zato govorim Ciganima: 'Daj za dušu!', pričao je tada Mamića.

Osjećaji prema propaloj državi proradili su i ovaj put. Izvršni dopredsjednik bi ujedinio klubove iz bivše Jugoslavije u jednu ligu koja je, po njemu, spas za nogomet.

"Osam hrvatskih prvoligaša neće dobiti licencu za sljedeću sezonu. Neće je dobiti ni da im je gospodin Bog brat, i to je stvarnost Prve HNL. Regionalna liga bi bila najbolje rješenje jer je adrenalin i neizvjesnost pokretač onih koji dolaze na utakmicu. Mislite li da bi se hokejaško čudo u Zagrebu dogodilo da Medveščak igra hrvatsku, a ne EBEL ligu", rekao je Mamić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je iznio argumente za regionalnu ligu koju igraju, primjerice, košarkaši i vaterpolisti.

"Regionalna liga bi donijela više gledatelja i sponzora. Je li netko prigovorio Todoriću ili Krašu što imaju trgovine u Srbiji?"

Mamić je očito okrenuo ploču i zaboravio vremena kad je po Maksimiru novinarima urlao: "Jugoslavenčine i jugounitaristi žele srušiti Hrvatsku i Dinamo! A rušenje Dinama je rušenje Hrvatske!" Boysi su mu nakon Amsterdama bili isfrustrirani Srbi i Muslimani koji žele srušiti Dinamo i Hrvatsku, no kad je lova u pitanju Maminjo ne poznaje granice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara