Video: Manuel Pamić u Salzburgu za rekordnih milijun eura

MLADI hrvatski reprezentativac Manuel Pamić potpisao je u petak trogodišnji ugovor sa salzburškim Red Bullom, klubom u kojem će pod paskom vrhunskog trenera Giovannija Trapattonija igrati zajedno s našim kapetanom Nikom Kovačem.

>>> "Hvala Armadi koja je zaslužna za moje dobre igre"

Pamić je klubu s Kantride donio rekordu zaradu u povijesti, čak milijun eura odštete plus 30 posto od idućeg transfera talentiranog lijevog beka. Manuel Pamić, o čijoj se nogometnoj budućnosti brine i Div iz Žminja, nekadašnji reprezentativac i aktualni trener Karlovca Igor Pamić, mada nisu u rodu, godišnje će u Salzburgu zarađivati 300 tisuća eura bruto.

"Kada smo već morali ostati bez igrača koji nas je oduševio poštenjem, radom i zalaganjem zadovoljni smo što smo izvukli maksimalnu odštetu. U ugovoru smo inzistirali na najsitnijim detaljima te smo tako ugovorili i dio od slijedećeg transfera Manuela Pamića. Igračeva želja za transferom bila je velika." - rekao je direktor kluba Mario Rubeša u izjavi za službene klupske stranice.

Cijena koju je Rijeka uspjela dobiti za svog mladića, sugerira kolika je zapravo potražnja na europskom tržištu za kvalitetnim lijevim bočnim igračima.

Umjesto Pamića - Pamići

Rijeka će dealom Pamića i Red Bulla višestruko profitirati, jer osim milje eura na račun, dobit će i tri izuzetno nadarena igrača, reprezentativca mlađih uzrasta. Radi se o 17-godišnjem veznjaku Zvonku Pamiću te njegovom bratu Alenu, inače sinovima Igora Pamića. Treći Dalićev poletarac bit će Sandi Križman, koji zajedno s braćom Pamić dolazi iz Karlovca.

"Jako smo ponosni što ćemo u našem kadru imati tako potentne i nadarene igrače. Radi se o hrvatskim reprezentativcima na koje su oko bacili naši najjači klubovi. No, Rijeka je bila brža i konkretnija." - kazao nam je u telefonskom razgovoru trener Rijeke Zlatko Dalić.

"Rijeka je ostvarila najveći transfer u povijesti. No, osim novca važna nam je budućnost kluba, koju garantiraju upravo ovakvi poslovi. Našem Manuelu želimo sve najbolje u Austriji, iako ne sumnjamo da će se snaći i pokazati sav svoj potencijal." - dodao je Dalić.

 Pamićev transfer financijski je jači od svih koje je riječka uprava dosad obavila. Podsjetimo, u Al Wadhu je u paketu s bivšim direktorom Marinkom Koljaninom otišao vrsni golgeter Ahmad Sharbini za 650 tisuća eura, dok je Dario Knežević za 475 tisuća prešao u talijanski Livorno. Slijede transferi Zorana Bana u Juventus, Darija Smoje u Milan te Igora Novakovića u ruski Tomsk.

D.R.
Foto: HNK Rijeka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara