Video: Mirko u Saitami protiv japanskog gay-provokatora

Video: Mirko u Saitami protiv japanskog gay-provokatora

MIRKO FILIPOVIĆ konačno je dočekao protivnika s kojim će po prvi puta ući u ring nakon 4. rujna 2007. godine, kada je teško poražen od Cheicka Konga. 15. ožujka u "njegovoj" Saitama Areni, gdje je svojedobno podignuo Grand Prix pojas, Mirko će odmjeriti snage s Japancem Yoshihirom Nakaom, poznatim i pod imenom The Kiss Man.

Naš je borac imao neugodnosti prilikom pronalaženja protivnika pod okriljem svog privremenog poslodavca, novoosnovane organizacije Dream, stoga ne treba čuditi što mu je ime supranika obznanjeno svega osam dana uoči sučeljavanja u Saitami. Iz izvora bliskih japanskoj organizaciji pročulo se da s Mirkom u ring nisu htjeli Amerikanac Don Frye i Korejac Dong Sik Yoon.

Mirko je na svom službenom blogu MMM-id.com potvrdio da 15.ožujka ulazi u ring s japanskim borcem, dodavši da poštuje svakog protivnika, ali ne sumnja u svoju pobjedu.

Tko je Yoshihiro Nakao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yoshihiro Nakao poznatiji kao "Kiss" ili "Poljubac" japanski je hrvač koji je u svojoj ne pretjerano bogatoj karijeri ubilježio 6 pobjeda i samo jedan poraz uz napomenu da se redom borio protiv prosječnih ili čak ispod prosječnih boraca. Njegov nadimak Kiss, potekao je iz jedne vrlo zanimljive pa čak i komične situacije koja se dogodila u borbi, odnosno točnije prije borbe s Heathom "Crazy Horse" Herringom koji je nedavnom pobjedom protiv Cheicka Konga postao prvi izazivač u teškoj diviziji UFC-a.

Uoči početka borbe, tijekom suočavanja prilikom kojega sudac u ringu objašnjava pravila, tada samo Yoshiro Nakao poljubio svog protivnika Herringa, koji je odgovorio snažnim krošeom nokautiravši svog protivnika. Sudac je zbog toga prekinuo borbu prije njenog početka, a Nakau je ostao nadimak Kiss koji do danas nosi.M.P./D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara