Video: Mladi švicarski skijaš za dlaku izbjegao sudar s jelenom!

Foto: AFP

MARC GISIN, 23-godišnja švicarska skijaška nada, imao je neočekivan prepad tijekom veleslalomskog treninga koji je u srijedu odrađivao u kanadskoj Nakiski.

Dok je malo nakon starta svojom lijevom stranom zaobilazio jednu postavljenu zastavicu u punom ga je naletu pokušao oboriti jelen-kapitalac. Divljoj se životinji Švicarac, mlađi brat poznatije švicarske reprezentativke Dominique, očito učinio zanimljivom pokretnom metom. Srećom pa uljez Gisina nije dobro naciljao, a skijaš impresivne visine (197 cm) je ostao maksimalno pribran.

"Bio je jedna vrata udaljen od mene kada sam ga zamijetio. Na tom je predjelu teren relativno ravan, pa moja brzina srećom nije bila iznad 65 kilometara na sat. Zato sam imao dovoljno vremena ispravno reagirati", rekao je prestravljeni skijaš, koji je nakon bliskog susreta šokiran počeo usporavati na stazi.


"Učinilo mi se da je jelen u mojoj težinskoj kategoriji. Siguran sam da ima više od stotinu kilograma. Sasvim mi je stoga jasno da sudar, u slučaju da je do njega došlo, ne bi završio dobro po moj fizički izgled."

Jedinstveni doživljaj na jednoj od najdivljijih skijaških staza na svijetu, mjestu održavanja skijaških natjecanja tijekom Olimpijskih igara u Calgaryju 1988. godine, Gisin je potom okrenuo na šalu:

"Sada kad sam procesuirao ovu opasnost, nema tog jelena koji bi me ubuduće mogao zaustaviti", rekao je Gisin objasnivši potom kako je životinja imala negativan utjecaj na trening-rezultat njegova reprezentativnog kolege Vitusa Lüönda.

"U svoje slobodno vrijeme Vitus je pasionirani lovac. Kad je čuo što mi se dogodilo, zbog pomisli na svježu jeletinu promašio je treća vrata."

Skijaše drugi nastup ove sezone očekuje u subotu, 26. ovog mjeseca, kada u Lake Louiseu voze prvi ovosezonski spust.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara