Video: Modrić oduševio "Yidse" - navijačka tradicija koja ne poznaje predaju

Video: Modrić oduševio "Yidse" - navijačka tradicija koja ne poznaje predaju

LUKA MODRIĆ je nekoliko dana prije debija na White Hart Laneu izrazio oduševljenje Tottenhamovim navijačima koji slove za jedne od najprivrženijih svom klubu na cijelom Otoku.

"Naši navijači su fenomenalni, to je ono što volim vidjeti – pun stadion! Kada izađete na teren i vidite pune tribine, to vas natjera da izvučete ono najbolje iz svog nogometa. To je ono što i ja želim učiniti. Ne mogu dočekati početak", govorio je Modrić uoči susreta s Romom.

I nije se prevario u procjeni da će stadion biti krcat navijačima.

Visoka pobjeda na prepunom White Hart Laneu

White Hart Lane bio je rasprodan već nekoliko dana prije same utakmice protiv talijanskog viceprvaka, a 36 tisuća gledatelja moglo je uživati u visokoj pobjedi svoje momčadi od čak 5:0.

Iako Luka Modrić nije odigrao najbolju utakmicu karijere, kao što su mnogi očekivali, navijači su svaki njegov potez nagradili pljeskom od kojih je najjači bio u 58. minuti kada je našeg veznjaka zamijenio Tom Huddlestone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji navijači na Otoku?

Tottenham ima jednu od najvećih navijačkih baza u čitavoj Britaniji, a posljednjih pet desetljeća njihov "dom", White Hart Lane, redovito je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Navijačka tradicija sjevernolondonskog kluba stara je kao i klub, preko 120 godina, a tijekom 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća Tottenhamove utakmice bile su najposjećenije u Engleskoj.

Prema nekim pokazateljima Tottenhamove utakmice treće su po posjećenosti u ukupnoj povijesti engleskog nogometa, odmah nakon utakmica Liverpoola i Manchester Uniteda.

Jezgra navijačke skupine godinama je u velikom rivalitetu s navijačima Arsenala, ali i Chelsea i West Ham Uniteda, u prvom redu zbog toga što je većina navijača židovskog podrijetla i što su prema njima nerijetko upućivani pogrdni, rasistički, navijači pokliči. Iz istog razloga najžešća jezgra Tottenhamovih navijača dobili su ime "Yids" - što je na engleskom jeziku sleng za Židova.

Bili navijači Židovi ili ne, Tottenham se može pohvaliti s privrženim navijačima kakve ima mali broj europskih klubova, navijačima koji žive iz nedjelje u nedjelju, iz utakmice u utakmicu.

R.J.
Foto: AFP/freewebs.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara