Video: Navijači PAOK-a pogodili golmana bakljom i prekinuli utakmicu protiv AEK-a

Foto: AFP

UZVRATNA utakmica grčkog Kupa izazvala je novi kaos na ulicama Soluna. AEK je slavio na gostovanju kod PAOK-a 1:0 i prošao u finale nakon što je prva utakmica u Ateni završila bez pogodaka.

Huligani drže grčki nogomet: Olympiacosovi tuku igrače PAO-a, gori sjedište saveza!

Iako je na i oko stadiona bio angažiran veći broj policajaca spremnih na najgore, poučeni iskustvom grčkih derbija u posljednjih nekoliko mjeseci, došlo je do velikih nereda koji su prekinuli utakmicu nekoliko minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 48. minuti mrežu domaćin zatresao je iskusni Dellas, a navijači su u 89. podivljali kada su vidjeli da više nema nade u pozitivan rezultat. Provalili su na teren, ušli u sukob s policijom i počeli razbijati stadion.


Neredi navijača proširili su se Europom u posljednjih godinu dana, a naročito u prvim mjesecima ove godine kada su krenuli i socijalni nemiri u mnogim europskim zemljama. Iako u hrvatskoj prosvjedi traju već tjednima, navijački nemiri nisu zabilježeni, ali pravi će test biti već sljedećeg vikenda kada na Maksimir dolazi Hajduk. Najveći srpski derbi prošao je bez većih nemira, a osim bakljade i ružnih poruka sa i na tribinama, nije bilo drugih incidenata.

Prođe li i subotnji najveći hrvatski derbi u istom tonu, što se može očekivati s obzirom na bojkot BBB-a i suradnji navijača u borbi protiv novog Zakona o navijačima, dokazat će se da je Platini kucao na krivu adresu kada je bivše Jugoslavenske zemlje optužio da su leglo nogometnog huliganizma. Neredi su proteklih tjedana zabilježeni u Njemačkoj, Belgiji, Italiji, Engleskoj, Grčkoj, Škotskoj, Cipru...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara