Video: "Nećemo ostati bez snage"

"HRVATSKA će sutra protiv Mađarske istrčati u najjačem sastavu s Olićem i Petrićem u napadu", okupljenim je novinarima u Zračnoj luci Pleso otkrio Aljoša Asanović, s obzirom da je izbornik Bilić u misiji snimanja Austrijanaca.

"Ne znate još sastav? Protiv Mađara će sutra istrčati: Pletikosa. Ćorluka, R.Kovač, Šimunić, Pranjić, N.Kovač, Modrić, Kranjčar, Srna, Petrić, Olić", rekao je Asanović i dodao nekoliko riječi o sutrašnjoj posljednjoj provjeri u Budimpešti.

"Ovo je vrlo važna utakmica, prvenstveno jer je zadnja provjera pred Austriju. Spremni smo ispuniti sva ona očekivanja koja se od nas očekuju. Pokazat ćemo sve ono što smo radili i trenirali ovih dana. Imamo ekipu zdravih momaka koji će to pokazati već sutra."

"Mađari igraju jako dobro i jako agresivno kad su kod kuće. To nam je vrlo bitno, jer će Austrijanci biti jednako agresivni u Beču. Znamo što nas očekuje, ali smo spremni za to."

Asanović smatra da je momčad optimalno spremna, svjesna svojih mogućnosti koje će opravdati.

"Mi smo spremni. Teško je brojkama reći na koliko smo trenutačno posto. Znamo da se radi o velikom natjecanju koje donosi pritisak, ali mi znamo koje su naše mogućnosti i ne bojimo se toga. Austrija je jako dobra, upoznati smo s time što će napraviti i kako će se postavit, ali smo spremni. Ne postoji više ono: 'Ako ćemo trčati'. Toga više nema, to se sada podrazumijeva."

Kovač: Feeling mi je odličan

Uz pomoćnog trenera novinarima se obratio i kapetan momčadi Niko Kovač.

"Mađarska će biti težak protivnik i znamo da nas očekuje teška utakmica. To je pravi test, jer se Mađari mogu usporediti s Austrijancima...to su dvije slične momčadi. Bitno je da dobro odradimo utakmicu i da sve prođe bez ozljeda."

Upitan da ove pripreme usporedi s proteklim pripremama uoči velikih natjecanja, Kovač je odgovorio:

"Uvijek smo dobro radili, ali mogu reći da smo ovog puta ubacili u još veću brzinu. Ali nisu bitne samo pripreme za Euro. Uvijek sam govorio da je bitno i kako igrači rade sami na sebi i tijekom sezone, u svojim klubovima. Mislim da smo u prošlosti tu imali problema. Ovaj put mislim da smo odlično pripremljeni."

Niko smatra da je reprezentacija napokon postigla optimum i da su ove pripreme odrađene bolje nego prijašnje.

"Moj "feeling" je odličan. Ova generacija će igrati u istom sastavu još desetak godina, imamo veliku želju i jedini način da budemo pobijeđeni je da pobijedimo sami sebe."

Još nema rješenja za Pamića

"To se još rješava. Moram konzultirati tajnika Srebrića koji zna više o svemu", objasnio je trenutačno stanje u "slučaju Pamić", glasnogovornik HNS-a Davor Gavran.

Kapetan koji dijeli klupsku svlačionicu s mladim bekom kaže da ga odluka kluba nije previše iznenadila.

"Bio sam malo iznenađen na početku, ali onda kad sam promotrio momčad koja ide na pripreme i shvatio da tamo nema niti jednog lijevog bočnog nogometaša, shvatio sam zašto žele Manuela na pripremama. Morate razumjeti da svi rade u svom interesu", rekao je Kovač.

Novinar: Marko Petrak
Foto: Vlatka Hren
Video: Tomislav Brdjanović

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara