GNK DINAMO

VIDEO Netko je pokušao zapaliti ticket point na Maksimiru: "Bacio baklju i pobjegao"

VIDEO Netko je pokušao zapaliti ticket point na Maksimiru: "Bacio baklju i pobjegao"
Foto/Video: Matej Knežević

IZ GNK DINAMA su danas objavili priopćenje o požaru na stadionu Maksimir koji se dogodio u četvrtak navečer.

Požar je ugašen intervencijom vatrogasaca i zaštitarske službe.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti.

"GNK Dinamo ovim putem obavještava javnost kako je u večernjim satima četvrtka, na stadionu Maksimir kod Ticket pointa, nepoznati počinitelj izazvao požar prilikom kojeg je napravljena materijalna šteta. Intervencijom zaštitarske službe požar je ugašen te su pozvani vatrogasci i policija. U prijepodnevnim satima u petak napravljen je očevid. GNK Dinamo ovim putem poziva nadležne službe na brzu reakciju s ciljem otkrivanja počinitelja i njegovih motiva."

"Mladić u crnoj jakni s crvenom maramom bacio je baklju"

"Nepoznata muška osoba s bakljom je pokušala zapaliti kućicu za prodaju karata kod stadiona Maksimir oko 21 sat i 30 minuta. Očevitkinje su rekle kako je mladić u crnoj jakni bacio baklju, prekrio lice crvenom maramom te pobjegao kroz grmlje u park Maksimir", doznaje Index.

Novi problemi za Maksimir

Situacija oko Maksimira sve je mučnija.

Stadion je 22. ožujka stradao u potresu od 5,5 po Richteru koji je zatresao hrvatsku prijestolnicu. Tada je pretrpio oštećenja.

Popucala su neka stakla na sjeveru te dijelovi konstrukcije na istočnoj i zapadnoj tribini. Samo je na jednom dijelu kod pokretnih stepenica znakovima obilježeno da se ne ulazi.

Na podu su krhotine stakla, prozorski okvir je strgan, a dijelovi betona odlomljeni su ispod zapada. Prije točno godinu dana s Maksimira su počela otpadati stakla, krhotina je skoro pala na dijete koje je bilo u blizini.

Statika Maksimira već je godinama narušena, posebno na istočnoj tribini, te stadion predstavlja opasnost jer s njega već duže vremena otpadaju dijelovi pa su postavljene i zaštitne mreže zbog sigurnosti.

Prema procjeni, u stadion je uloženo oko milijardu kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara