Video: Nevjerojatan spoj litavskih blizanaca Lavrinovič

Video: Nevjerojatan spoj litavskih blizanaca Lavrinovič

Totalsport
Foto: AFP

BRAĆA blizanci, litavski košarkaši Darijuš i Kšištof Lavrinovič, apsolutno su obilježili utakmice prvog kola Eurolige. Prvi u Real Madridu, a drugi u dresu Montepaschi Siene.

Razlika je u tome što je Kšištof sa svojim talijanskim sastavom protutnjao Zagrebom, te je Montepaschi Siena slavila sa 85-40 protiv Cibone, dok Darijuš nije uspio u naumu Real Madrida koji je kod ruskog Himkija pao nakon produžetka 84-81.

Darijuš je ostvario vrijednosni indeks 49, osmi najviši u povijesti Eurolige i dovoljan za proglašenje MVP-a kola, a to može zahvaliti sljedećim brojkama: 32 poena, 11 skokova, dvije asistencije, tri blokade. Imao je šut za dva poena 6-10, za tri 2-2 i sa linije slobodnih bacanja 14-17.

Ako na te brojke pridodamo ono što je napravio dan ranije 30-godišnji brat blizanac, drugi po indeksu valorizacije u prvom kolu Kšištof, u košarkaškom domu Dražen Petrović, doći ćemo do zajedničke fascinantne statistike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća su, dakle, u te dvije utakmice zajedno ostvarili: 58 poena, 18 skokova, 4 asistencije, 3 blokade. Za tri poena su gađali gotovo savršenih 6-7 (makar su po prirodi igre centri), za dva poena 10-15, a sa linije slobodnih bacanja 22-27.

Euroliga, valorizacija, 1. kolo:

1. Lavrinovič D. (Real Madrid) 49 indeksnih bodova

2. Lavrinovič K. (Montepaschi Siena)  34

3. Mickeal (Barcelona)  32

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara