Video - Noćas borba stoljeća: UFC djedice Coleman i Couture u međusobnom okršaju!

Video - Noćas borba stoljeća: UFC djedice Coleman i Couture u međusobnom okršaju!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Dave Mandel (Sherdog)

LJUBITELJE MMA-a noćas očekuje posebna poslastica. Teško je opisati s kolikim se oduševljenjem priča, piše i iščekuje borba koja je već sada proglašena najvećom u povijesti mješovitih borilačkih sporova. Kada će Randy Couture i Mark Coleman ući u oktogon Mandalay Bay centra u Las Vegasu, bit će to prvi puta da će međusobno ukrstiti rukavice dva stanovnika UFC-ove Kuće slavnih, a ujedno i dva bivša prvaka danas najjače svjetske MMA organizacije.

Dvojac se trebao boriti na UFC-u 17 davne 1998. Tada je Couture morao otkazati dugo iščekivani okršaj nadolazećih zvijezda zbog ozljede. Danas je Colemanu 45, a Coutureu 46, no nemojte se zaletavati; jučerašnje je službeno vaganje pokazalo da su "MMA djedice" u boljoj fizičkoj formi od većine konkurencije. Izrezani do bola, savršene atletske konstitucije...jedino crte lica odaju da se radi o dva gospodina koji su debelo zagazili u peto desetljeće života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedit će onaj koji će više htjeti pobjedu

Iza Couturea je sjajna karijera, no do zvjezdanog statusa nisu ga doveli spektakularni nokauti. On je svoje mjesto u Kući slavnih zaradio nadljudskom požrtvovnošću za koju kaže da ga nosi i danas. U posljednjoj borbi nije impresionirao, ali je gotovo 15 godina mlađeg Brendona Veru pobijedio upravo na "pace".

Ništa puno drugačiji nije niti Mark "The Hammer" Coleman. I ovaj je hrvač svoje protivnike uništavao snagom i upornošću. Kaže kako je 45. godini napokon sazrio i da nikada nije bio kompletniji borac. Kako god završio okršaj protiv Couturea, Coleman se još nekoliko godina planira boriti. "Spreman sam umrijeti za večerašnju pobjedu", poručio je svojim gledateljima. Je li spreman ili nije, vidjet ćemo u najiščekivanijoj MMA borbi u povijesti!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara