Video - Rossi teško stradao: Talijan slomio desnu nogu na dva mjesta

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

OBJE POTKOLJENIČNE kosti desne noge slomio je svjetski prvak u motociklizmu, 31-godišnji Talijan Valentino Rossi, pri padu sa svoje Yamahe na drugome slobodnom treningu u Mugellu.

Veliku nagradu Italije, četvrtu utrku sezone u kraljevskoj MotoGP klasi, legendarni Talijan pred svojom publikom neće voziti, kao što neće niti sljedećih barem šest utrka, s obzirom na činjenicu da ga čekaju dva mjeseca oporavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontrolu nad motociklom deveterostruki je svjetski prvak izgubio 15 minuta prije završetka drugoga slobodnog treninga te je žestoko pao na asfalt. Odmah je ljudima iz liječničke službe sugerirao da trpi nepodnošljive bolove. U lokalnome liječničkom centru dijagnosticirali su mu lom tibije i fibule desne noge te ga u Firenci čeka hitna operacija.

Sretna je okolnost da, iako se radi o otvorenom prijelomu, nisu stradali živci potkoljenice. Ipak, Talijan će sa staza izostati dovoljno dugo da se, sasvim izvjesno, oprosti od borbe za novi naslov svjetskoga prvaka.

Do pada je Rossi imao treće najbrže vrijeme treninga, a završio ga je s četvrtim. Najbrži je bio njegov timski kolega i vodeći u ukupnom poretku nakon tri odvezene utrke, Španjolac Jorge Lorenzo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara