Video - Rubio: Prelazak u NBA ligu bio je preriskantan

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ŠPANJOLSKI 19-godišnji košarkaški reprezentativac Ricky Rubio objasnio je razloge radi kojih je izabrao ostanak u Europi ispred igranja u NBA ligi.

Omalenog razigravača Joventuta je kao peti izbor 1. kruga drafta uzela Minnesota, te se činilo izvjesnim da će Rubio već početkom ove sezone zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Međutim, došlo je do obrata u cijeloj priči i Rubio je potpisao šestogodišnji ugovor s aktualnim španjolskim prvakom Barcelonom (za odštetu od 3.7 milijuna eura) uz klauzulu da može napustiti klub nakon dvije sezone.

"Odlazak u Minnesotu jako bi mi zakomplicirao život. Bio je to rizik i nisam jasno vidio svoj odlazak ondje. Moj prioritet bio je odlazak u NBA ligu, ali bilo je nemoguće za Minnesotu da plati moju odštetnu klauzulu, pa sam stoga odlučio ostati kod kuće ", rekao je Rubio.

"Kada je sezona završila ušao sam na NBA draft s namjerom odlaska u NBA ligu. Ali dogodile su se neke stvari koje su me spriječile da budem ispred ostalih na draftu, na kraju sam bio peti izbor, s čime sam bio zadovoljan, ali nije mi to otvorilo priliku za odlazak u NBA. Pokušao sam, ali nije bilo suđeno."

NBA pravila ograničili su količinu novca koju je Minnesota mogla platiti za otkup ugovora telentiranog španjolskog košarkaša na 500.000 dolara, što nije bilo dovoljno da se transfer i ostvari.

"Dogovor s Minnesotom imao je previše barijera, oni su mogli platiti samo oko pola milijuna dolara."

Na kraju je Rubio dodao kako nema namjere odustati od NBA lige, samo će pričekati barem dvije godine.

"Neću lagati. Moj cilj oduvijek je bio igrati u NBA ligi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara