Video - Runje: Možda i nisam dobar golman, ali imam karakter

Tekst: I.G.
Foto:Damir Krajac (Cropix)

UTAKMICA protiv Bjelorusije nije pružila igru za pamćenje, a ni rezultat nije posebno upečatljiv. Nakon teških 90 minuta na Maksimiru jedina priča koju vrijedi ispričati je ona o tri boda, i o dva Vedrana - Runji i Ćorluki.

> Propalo iznenađenje za Wembley: Čarli je trebao na lijevog, a Srna na desnog beka

> Video: Bili smo loši, ali na Wembley idemo poginuti muški!

> Runje konačno dočekao ovacije Maksimira

> Nada živi zahvaljujući Raketinom krumpiru i Sandokanovim akrobacijama

> Video: Runje produljio san o Južnoj Africi

Junak utakmice za većinu gledatelja i igrača bio je Vedran Runje koji je uspio spasiti nekoliko opasnih pokušaja Bjelorusa. Tri zicera, i još koju opasnu loptu. Hrvatski se vratar ovim nastupom iskupio za neke propuste u prošlosti i publika mu je napokon skandirala. Mnogi su reprezentativci sipali gomile pohvala na Runjin račun.

"Vedran Runje je za mene jedan od najboljih golmana na svijetu", rekao je nakon utakmice Josip Šimunić.

"Bio je osporavan dugo. Pokazao je da je vrhunski golman i da zaslužuje biti u reprezentaciji", izjavio je Pranjić.

Sam vratar Lensa svjestan je da je imao dobru večer, ali ipak je cijela momčad zaslužna za pobjedu.

"Možda je istina da nisam dobar golman, kao što neki govore. Ipak, igrati u klubu i za reprezentaciju nije isto. Mislim da je najvažnije pokazati karakter. Ja sam ekipni igrač i ne mogu sebe gledati kao individualca. Ovo je pobjeda cijele ekipe i svih navijača. Protiv Engleske se nećemo braniti, imamo ekipu koja zna napasti", ispričao je Runje nakon utakmice. Njemu je ovo tek treća utakmica na Maksimiru i kaže kako je "najteže igrati doma gdje je publika uvijek najkritičnija".


Ćorluka se pridružuje Modriću na tribini

Vedran Ćorluka je zaradio drugi žuti karton i isključenje upravo nakon nesporazuma s Runjom.

"Imali smo nesporazum koji je završio tako da sam dobio karton. Nismo se mogli dogovoriti da li da vratim loptu njemu ili ne... Razmišljao sam i sudac je to kaznio. Ispričavam se treneru i cijeloj naciji što sam ih ostavio na cjedilu u najtežim trenucima. Hvala Runji što nas je spasio", kazao je Ćorluka.

"Žao mi je što neću nastupiti na Wembleyu, bit ću tamo u ulozi navijača zajedno s Lukom. Nadam se da ćemo izvući pozitivan razultat koji će nas odvesti u dodatne kvalifikacije. Nismo odigrali najbolje, ali najvažnija su tri boda. I bolje da nismo najboje odigrali, Englezi bi nas sad mogli podcijeniti, a mi ćemo biti spremniji", najavio je Čarli.

Izostanak Ćorluke ne muči samo izbornika Bilića, zabrinuti su i ostali igrači. Nitko još ne može reći kako će se koncepcijski nadoknaditi njegov izostanak, ali opće uvjerenje igrača je kako moraju bez njega i Modrića odigrati najbolje što mogu.

"Udarac za udarcem, nema Luke i nema Čarlija. To su igrači koje je jako teško nadomjestiti. Engleska je za tri dana i nema izlaza, moramo naći zamjenu. Mislim da će sve bolje izgledati protiv Engleske, a tako misli i cijela momčad", rekao je Darijo Srna.

"Nikad u kvalifikacijama nismo bili kompletni. Ne znam kako će biti bez Luke i Ćorluke, ali moramo bez njih. Oni će nas bodriti s tribina", rekao je Pranjić.

Bivši Ćorlukin suigrač Ognjen Vukojević jedini je kritizirao sučevu odluku: "Nisam nikada vidio tako nešto. Sudac je donio glupu odluku, bio je prestrog. Teško će nam biti bez Vedrana, ali Wembley će biti skoz drugačija utakmica."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara