Video: Sam Cassell zaključio veliku igračku karijeru

SAM CASSELL, 39-godišnji američki košarkaš i osvajač tri NBA prstena, objavio je kraj svoje 15-godišnje igračke karijere i najavio početak trenerske karijere.

Cassell je tako objavio da će nakon igračke karijere nastaviti raditi kao asistent novog trenera Washington Wizardsa Flipa Saundersa.

"Nakon 15 godina igranja u ovoj ligi postigao sam sve što sam mogao kao igrač. Sada je vrijeme da ljubav prema igri pokažem učenjem za trenera i mladima prenesem ono što sam naučio. Mislim da su Washington Wizardsi izuzetno nadarena momčad i da je taj klub sjajno mjesto za početak moje trenerske karijere", rekao je Cassell.

Cassell je u karijeri odigrao 993 utakmice u regularnom dijelu sezone, nastupajući pritom za osam momčadi (Houston, Phoenix, Dallas, New Jersey, Milwaukee, Minnesota, LA Clippers, Boston), te ostvarujući prosjek od 15.7 koševa i 6 asistencija.

Vrhunci karijere su mu već ranije spomenuta tri naslova NBA prvaka, od čega dva s Hoston Rocketsima (1994. i 1995.), te jedan s Boston Celticsima (2008.).

Totalsport
Foto: AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara