Video - Shaguille O´Neal se baca u ultimate fight: Prva borba protiv Chucka Liddella?

Video - Shaguille O´Neal se baca u ultimate fight: Prva borba protiv Chucka Liddella?

SHAQUILLE O'NEAL u UFC-u? Zvuči nevjerojatno, no prema izjavama njegovog osobnog trenera koji ga već neko vrijeme uči borilačkim sportovima to bi se čudo moglo i ostvariti.

"Shaq je prirodno nadaren borac. Naučio sam ga svemu što se moglo. Vježbamo klasični boks, jiu-jitsu, tajlandski boks i hrvanje. Shaq je u izvrsnoj formi i obožava prirodu borilačkog treninga",  izjavio je Jonathan Burke.

Iskusni, 37-godišnji košarkaški veteran Phoenix Sunsa, samo je jedna u nizu američkih sportskih zvijezda koje tjelesnu formu održava trenirajući borilačke vještine. No, bio bi prvi košarkaš koji bi se mogao aktivno početi baviti ultimate fightom.

"Zna se dogoditi da radimo 20 različitih elemenata. Svaki od njih odradi s fantastičnim žarom. Ima talenta za borbu daleko više no što bi itko mogao pomisliti", dodaje Burke.

Najbolji je u nanošenju boli...

Na pitanje koje bi bile najjače vrline 216 centimetara i 147 kilograma teškog košarkaša u ringu, Burke je izdvojio koljena, direkte i gušenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zovemo ga 'veliki' ili Diesel. A boriti se s njim je kao da udaraš u zid ili se hrvaš s medvjedom. I ja se moram dobro pomučiti da ga pobijedim, hvala Bogu da sam u odličnoj formi. U čemu je najbolji? U nanošenju boli. Posebno voli gušenja, ima ubojita koljena i sjajne direkte", objasnio je Burke.

Od ostalih sportaša koji su se iz drugih sportova prebacili u MMA najpoznatiji je Michael Westbrook, bivši NFL igrač koji je pobijedio u svome jedinom meču ultimate fighta, kao i Marcus Jones, također bivši NFL igrač, koji se nakon umirovljenja počeo aktivno baviti borbama. Pobijedio je u četiri nastupa.

Prva borba protiv Chucka Liddella?

Šuškanja da je Shaq već sada bacio udicu legendarnom Chucku Liddellu, bivšem UFC prvaku na zalasku karijere, Burke nije potvrdio, ali niti demantirao. Mogao bi se dogoditi zanimljv egzibicijski meč.

"Ne bih to komentirao, sve ćete čuti na vrijeme. No i sami znate da je Shaq uvijek pun iznenađenja. Ima odličan direkt i ako to uspije iskoristiti ima velike šanse i protiv Chuck Liddella. Naravno da nema sumnje da je Chuck veliki borac", zaključio je trener O'Neala.

M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara