Video sloge u svlačionici: "Nismo zaslužili gađanje blatom i želimo da Bilić ostane!"

Video sloge u svlačionici: "Nismo zaslužili gađanje blatom i želimo da Bilić ostane!"

Tekst: M.P.,D.R.
Foto: AFP

IAKO su stigli do pobjede, hrvatski su reprezentativci s gorkim okusom u ustima dočekali sučev zvižduk u Astani. Ukrajinci su visokom pobjedom u Andori osigurali dodatne kvalifikacije, a Hrvatska od osamostaljenja drugi put neće sudjelovati na velikom natjecanju.

> Bilićeva analiza: Gdje nas je to napustila sreća!

> Štimac: Bilić mora ostati, šteta što će Marković tako pokriti sebe!

Osim zbog neodlaska na Mundial, Darijo Srna je nezadovoljan i zbog tretmana u medijima koji je reprezentacija imala posljednjih dana.

"Ne znam što reći nakon ovih pet šest dana i nakon svega što smo proživljavali. Pokazali smo danas koliko smo zapravo velika momčad. O nama se pisalo toliko gluposti, tako nas se omalovažavalo i vrijeđalo kao da nikada nismo ništa postigli, kao da se uopće nismo niti okupili, kao da Slaven nije ništa radio. Danas smo opravdali očekivanja svih ljudi koji su vjerovali u nas. Zahvaljujem se stručnom stožeru i ljudima u Savezu koji su nas podržavali", rekao je Darijo i dodao da reprezentativci podržavaju Slavena Bilića ukoliko odluči ostati na klupi reprezentacije:

"Ponavljam još jednom, vi ne znate kakvo smo mi gađanje blatom i linčovanje proživjeli. Mi to nismo zaslužili. Prije godinu dana su nas slavili, a danas ovako. Nadam se da je ovo dokaz da Hrvatska ima budućnost i da imamo jednog velikog izbornika. On nam je i prijatelji i želimo da ostane i dalje. Smatram da ima podršku cijele Hrvatske i svih nas, osim možda nekih medija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kranjčar: Znamo gdje živimo i kakvi su nam mediji

Slično razmišlja i strijelac pobjedničkog gola Niko Kranjčar.

"Večeras smo htjeli pobijediti zbog nas samih. Nismo znali rezultat iz Andore, a kada sam gledao prema klupi po količini nervoze mi se činilo da je tamo neodlučeno. Ukrajina je pobijedila i otišla u daljnje kvalifikacije. To je bilo zasluženo, a nama je bitno bilo pobijediti zbog nas", rekao je Kranjčar dodavši:

"Nije nam to bio jedini motiv, ovo je jedna mlada ekipa koja može odraditi još dva ili tri kvalifikacijska ciklusa. sigurno da nas je hajka koja se prošlih dana vodila protiv nas učinila još jačima i još većom ekipom. Morali smo pokazati inat i pokazati koliko vrijedimo. Smatram da smo u ovim kvalifikacijama imali previše pehova, previše nesreća i ozljeda. Ovaj neuspjeh je zapravo slučajnost."

Kranjčar se osvrnuo i na događaje koji su se posljednjih dana događali oko reprezentacije.

"Nije u redu kako se piše posljednjih dana. Sve se prebacilo na neku nedisciplinu što nije realno. No, svi znamo u kakvoj zemlji živimo, svi znamo kakvi su nam mediji, ali to sve nema veze s nogometom. Mi igramo za Hrvatsku i za nju se borimo, ginemo i ozljeđujemo.

"Bilić je u svlačionici želio vidjeti kako dišemo, želimo li da ostane. To nije ni bilo potrebno, sve smo pokazali na terenu. I svi želimo da ostane..."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara