Video: Slovenci navijali uz transparent "Pozdrav Zagrebu!"

Tekst: D.R.
Foto: 24ur, Dnevnik.si, Vecer.si, rtvslo.si, AFP, Cropix, Drago Sopta

"SLOVENIJA je na nogama. Naši nogometaši nisu bili briljantni, ali su bili za povijest.", slovenski Dnevnik u uvodnoj je rečenici rekao je dovoljno o igri svoje reprezentacije koja je u Polokwaneu zabilježila moment za anale. Prva pobjeda na Svjetskim prvenstvima stigla je na njihovom drugom ukazanju. U Japanu i Koreji prije osam godina upisali su sva tri poraza.

> Koren rastužio i Zidanea

> SVE O SP-u NA INDEXOVOJ TEMI

"Koren riješio Sloveniju velikih muka", također je naslov sloveskog tiska koji svjedoči o tome kakvu smo utakmicu gledali na otvaranju C skupine.

"Živčano, teško i negledljivo"

"Živčano i teško", opisuju slovenski mediji, a mi bismo dodali i negledljivo, u većem dijelu utakmice, u kojoj je Slovencima put do pobjede olakšao i Gezal Abdelkader, kada je zaradio drugi žuti karton.

U izvještajima spominju i nadmorsku visinu od 1300 metara, koja je "paračlizirala obje ekipe"

Da je pogodak kapetana Roberta Korena bio spretan, ali i sretan, Slovenci ne propuštaju naglasiti. Kao ni činjenicu da je utakmica bila loša, s malo udaraca na gol, i odsječenim napadačima, posebno Novakovičem koji se izgubio u gustoj alžirskoj sredini.

"Pucao je s 20-ak metara, nakon što je dobio loptu od Bojana Jokića, i iznenadio vratara. Lopta je odskočila i ušla u malu mrežu", navodi Večer.si.

Slovenci su upoznali nogomet

Ljubljana konačno živi za nogomet. I to je vijest koja puni novinske stupce. Na ulicama zastave, plazme i euforično stanovništvo.

Slovenci gore za nogometom, svjedoče fotografije 24ur koji uvjerava da u glavnom gradu Slovenije vlada bezgraničan optimizam nakon pobjede nad Alžirom. Slovenci sada maštaju i o prolazu...

Slika slovenskog slavlja stiže iz iz Polokwanea. Slovenski navijači nisu zakazali, pronašli su način da dođu do Južna Afrike. Na stadionu ih je bilo 500-tinjak, a nisu zaboravili niti nas, jer u oči je upao transparent slovenskih navijača u Polokwaneu - Pozdrav Zagrebu. Netko nas se ipak sjetio u Africi. Zagrijavanje slovenskih navijača je počelo puno prije utakmice, a nakon pobjede, slavlje će se prolongirati. Slavi se povijesni trenutak, ali i njemu su susjedi pronašli mjesto kompleksima.

> Pogledajte video!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara