Video - Srebro stiglo bez Červara: Da se nismo svađali sa sucima, uzeli bismo zlato!

Video - Srebro stiglo bez Červara: Da se nismo svađali sa sucima, uzeli bismo zlato!

Tekst: Dea Redžić
Foto: Ronald Goršić, Cropix

VEĆINA srebrnog društva iz Beča se vratila u Hrvatsku, ali nije ih predvodio izbornik Lino Červar. Zbog "klupskih obveza u Skopju" morao je izbornik poletjeti direktno za Makedoniju, ispričao ga je predsjednik Sandi Šola. O Červarovom odlasku/ostanku na dočeku u zračnoj luci nije se razgovaralo. Nikome nije do velike priče, a i Červar je najavio da će se oglasiti u naredih nekoliko dana.

> Opet su bolji - Pokraj Francuske srcem se može samo do srebra

> Trećim porazom od Francuza u završnicama Hrvatska osvojila četvrto srebro

> Pijetlovi u transu: Ovo je besmrtna generacija francuskog rukometa

> Štrlek najbolje lijevo krilo, Vori pivo, Gojun najbolji obrambeni igrač Eura!

> Duvnjak: Dali smo sve od sebe, ali Francuzi su bili bolji

> Červar: Francuska nije momčad koja se stiže

> Vori: U Švedskoj će se svirati hrvatska himna

> Francuski rukometaši tek deveta reprezentacija s trostrukom krunom u povijesti sporta

> Video - Jerome Fernandez: U Londonu idemo po triple double!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš stav se zna, apsolutno želimo da Lino ostane! On živi 300 na sat, a njegovi se plusevi i minusi zbrajaju na terenu. On nije u rangu velikih imena poput Kostelića i Gipsa, on je ipak poseban.", rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik HNS-a.

"Zadovoljni smo sa srebrom, ovo je nevjerojatan uspjeh mlade ekipe. Držali smo Francuze u šaci i da nije bilo svađe sa sucima, uzeli bi zlato. Pokazali smo onima koji su nas kritizirali da smo bili u pravu. Pomladili smo ekipu, iako nekima to nije odgovaralo, ali nitko se neće preko novina gurati u momčad. Vidjeli smo dobro kakav je bio plan nekih igrača prije turnira. Metličića će uvijek čekati mjesto u savezu, ali dok je igrač - igrač je.", nadovezao se Gobac dok je Šola na pozornici već krenuo s protokolarnim dijelom.

"Ovi dečki su ponos Hrvatske. Bili su i prije, a sada su još jednom to dokazali. Želim im zahvaliti na ovim divnim trenucima i poručiti im da vrate osmjeh na lice. Srebro je veliki uspjeh.", rekao je predsjednik.

"Ovakvu budućnost nema nijedna momčad na svijetu"

Osmijeh je ipak izostao s lica premorenih reprezentativaca, koje odmah čekaju nove obveze u klubovima. I da su zaista željeli proslaviti srebro kao što su govorili, vremena nije bilo. Na Plesu je izostala euforija, ali zasluženi pljesak, stisak ruke ili poljubac dobili su rukometaši od svojih obitelji, prijatelja, novinara i pokojeg navijača. Osim Červara koji nije bio prisutan, nije se mogli čuti jedino Ivana Balića, koji je odbio govoriti i nakon jučerašnje utakmice. Dojam je još jedom ponudio kapetan Igor Vori:

"Sve sam rekao nakon utakmice, trebamo dignuti glavu. Pred našim rukometom je velika budućnost. Ovim Europskim prvenstvom dobili smo puno, ali možemo puno i izgubiti ako se mladi s ovim zadovolje. Neće biti dobro ako ovdje stanemo, jer ovo mora biti početak. Imamo 5-6 igrača koji su mlađi od 23 godine, a to nema nijedna momčad na svijetu."

Vratio se za trenutak Vori na finale;

"Počeli smo ih loviti i igrati kako njima odgovara, dali smo im kontre i da brzo završe napade."

Vori, zajedno sa svojim suigračima iz HSV-a, nije odigrao na razini koja je možda bila očekivana. Zaslužan je za to i bundesligaški ritam, s puno utakmica, a premalo treninga.

"Jesam li se iznenadio što sam u najboljoj sedmorci? Pa možda jesam, možda je bilo boljih od mene. Ali s obzirom da zdravstvene probleme i ritam, bilo je dobro. Dao sam sve od sebe. Čudi me što u sedmorci nema Mirka Alilovića, ali tim se izborima ne treba zamarati, to je uvijek čudan odabir."

"Dobar je osjećaj ovo srebro, ali šteta što nismo pobijedili, bili smo tako blizu. Ne znam što se dogodilo, gotovo da se i ne sjećam. Nismo se svađali, između igrača nema trzavica.", dodao je Drago Vuković koji može biti zadovoljan svojom izvedbom u Austriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara