VIDEO Šuker verbalno napao novinara nakon utakmice

VIDEO Šuker verbalno napao novinara nakon utakmice
Screenshot: SportKlub

DAVOR ŠUKER, predsjednik HNS-a, razgovor s novinarima nakon poraza od Engleske (1:2) na Wembleyju iskoristio je za novo kukanje što Hrvatska nema dobre stadione i traženje od novinara da pomognu da se taj problem riješi. 

"Ovakve atmosfere mi nećemo imati na našem stadionu. Eto i vas molim ako možete napraviti što možete ili ćemo se ovako veseliti vani, a kod nas ćemo... Eto, što bi da je pala kiša? Morao sam ovo izbaciti iz sebe, jer krajnje je vrijeme da nešto napravimo."

Nastavio je to pokretanjem iste teme i tijekom odgovaranja na pitanje koje nije imalo nikakve veze s onim što je Šuker (od)govorio:

"Ono što me najviše muči kada vidim sve ove prekrasne stadione je kada bi mi imali tako nešto, bilo bi još više igrača, još više rezultata. Ali preostaje nam da se radujemo samo kada dođemo u ovako prekrasan grad i stadion."

Slijedilo je pitanje novinara Nove TV, koje je Šukera potpuno izbacilo iz takta, premda je bilo sasvim legitimno i aktualno:

"Predsjedniče, apelirate na izgradnju nacionalnog stadiona. Znate li da Engleski nogometni savez razmišlja o prodaji Wembleyja jer smatra da je glavni problem i u Engleskoj obnova terena na kojima igraju manji klubovi i na kojima nogometaši počinju igrati. Je li to možda alternativa i za Hrvatsku, da tamo uloži novac namijenjen nacionalnom stadionu?"

Šuker je odgovorio:

"Ne znam, postavili ste mi tako kompleksno pitanje... Ali ono što mogu reći, sigurno se neće prodati Wembley. Ipak sam ja danas bio na ručku s vrhuškom FA-a. Kod njih nogomet nije samo 90 minuta, to je veliki biznis. Danas tu nije bila nijedna bengalka. Ali mi smo ubijeni i jadni. Evo vi i vaša televizija i HTV dali ste više prostora navijačima i bili ste im dobra platforma, nogomet niste pratili."

Na ovom mjestu napomenimo samo da Šuker napada televizijsku kuću koja sa savezom kojem je on na čelu ima potpisan ugovor o ekskluzivnom pravu na prenošenje svih utakmica nogometne reprezentacije Hrvatske.

Nastavimo sa Šukerovim "odgovorom" novinaru:

"Koliko puta ste uputili imena i prezimena i koliko puta ste napravili pitanja gdje ste trebali postavili pitanja? Šta, ja trebam uzeti kameru i ići razgovarati? Dajte mi to izanalizirajte."

Novinar je dodao: "Ali gospodine Šuker, samo sam vas pitao je li možda to alternativna ideja?"

Šuker: "Koja alternativna ideja, nisi mi dobro postavio pitanje!"

Novinar: "Englezi su utvrdili da je većina terena niželigaša u lošem stanju. Zbog toga, kao vlasnici Wembleyja, razmišljaju o njegovoj prodaji kako bi novac uložili na terene i stadione niželigaša. S obzirom na loše stanje svih stadiona u Hrvatskoj, razmišlja li se o tome i kod nas?"

Šuker: "Di je Engleska, a di je Hrvatska od tog levela? Ajde obradi mi to malo! Koliko imamo stadiona da se ne sramimo kada dođu Englezi, jesi to napravio analizu?"

Novinar: "Poljud je sigurno takav...."

Šuker: "Evo, ja ću glasat za Poljud, a ti mi daj što to Poljud ima. Ne možete ovako, lupate. Malo ste nepripremljeni..."

Snimku Šukerovog ispada pogledajte ovdje.

Atmosfera nakon utakmice: Wembley uoči utakmice

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara