Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

Tekst: M.Č.
Foto: Cropix

VEDRAN PULJIĆ, 24-godišnji navijač Sarajeva, srećom je ostao jedina žrtva jučerašnjih navijačkih nereda u Širokom Brijegu.

>Video - Tragedija u Širokom Brijegu: Ubijen 24-godišnji navijač Sarajeva

> Policija: Navijači Sarajeva došli su samo s jednim ciljem - izazivati nerede!

> Brat ubijenog navijača Vedrana Puljića prerezao vene!

Iako je portal Sarajevo-x objavio da je drugi navijač koji je hospitaliziran podlegao ozljedama tijekom noći, u izjavi za Sportsport.ba glasnogovornica mostarske bolnice Ana Marija Dedić demantirala je tu vijest:

"Jedan od trojice navijača Sarajeva na vlastiti je zahtjev prebačen na liječenje u Sarajevo, zdravstveno je stanje stabilno i dvojici navijača koji su ostali na liječenju u Mostaru."

U mostarsku su bolnicu primljeni još trojica građana Sarajeva u dobi od 20, 21 i 27 godina, 59-godišnjak iz Širokog Brijega i 26-godišnjak iz Mostara. Još su četiri osobe primljene u mostarsku bolnicu od kojih dvije imaju ozljede uzrokovane propucavanjem. S druge strane, glasnogovornica KCU Sarajevo Biljana Jandrić je za Bljesak.info rekla kako je od sinoć od 20 sati pa sve do jutros primljeno ukupno 37 ozlijeđenih osoba, od kojih su 3 osobe bile zadržane na liječenju, dok su ostale osobe nakon ukazane pomoći puštene kući.

Također, rečeno je da ni u sarajevskoj bolnici nitko od osoba koje su zatražile liječničku pomoć nije podlegao od zadobijenih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u velikim neredima koji su jučer u Širokom Brijegu izbili uoči utakmice bosanskoherecegovačke Premier lige ukupno je ozlijeđena 31 osoba, zapaljena su dva policijska automobila i oštećeno mnoštvo vozila koja su se nalazila u samom gradu.

Čim se sinoć pročula vijest kako je Vedran Puljić izgubio život u Širokom Brijegu, mnogi navijači i simpatizeri Sarajeva u centru glavnog grada BiH okupili su se i pred zgradom Predsjedništva Bosne i Hercegovine prosvjedovali protiv nasilja nad njihovim pristašama Hercegovini.

Policija: Puljić nije ubijen iz vatrenog oružja

Komesar Zapadnohercegovačke policije Zoran Galić potvrdio je kako su navijači Sarajeva glavni krivci za jučerašnje ratno stanje u Širokom Brijegu: "U napadu na policajce kojeg su izveli čim su izašli iz autobusa koristili su se s raznim predmetima do kojih su došli trgajući sve što im se sa strane našlo pri ruci. Naposljetku je zapaljen i jedan policijski automobil", rekao je Galić naglasivši kako ubijeni navijač Sarajeva Vedran Puljić najvjerojatnije nije stradao od hica iz vatrenog oružja:

"Dobili smo informacije od liječnika na osnovu kojih sa sigurnošću možemo ustvrditi da je Puljić preminuo zbog udarca tvrdim oštrim predmetom."

Svjedok: Policajac je ubio Vedrana hicem iz neposredne blizine

Ipak, svjedok događaja tvrdi drugačije i demantira Galića: "Vedran Puljić je ubijen hicem u glavu iz neposredne blizine i taj prizor je zbilja bio strašan budući da mu je krv šikljala na sve strane. Policija laže kad kaže da nije upotrebljavala vatreno oružje jer sam vidio kako je Vedrana ubio policajac", svjedok nemilog događaja ispričao je portalu Sarajevo-x.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara