Video - Tužni Ruben de la Red: Čini mi se da više neću igrati nogomet

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

SPECIJALISTI u Madridu nisu u stanju postaviti dijagnozu Rubenu de la Redu (24), veznjaku Reala i španjolske reprezentacije, koji se iznenada srušio na tlo tijekom utakmice prije gotovo godinu dana.

Dogodilo se to 30. listopada prošle godine u Irunu, tijekom utakmice Kupa kralja s tamošnjim trećeligašem Real Unionom. Otad je nesretni nogometaš prošao na desetke kompliciranih pregleda. Liječnici, međutim, ne uspijevaju otkriti uzrok ondašnjeg kolapsa. De la Red ne želi riskirati i početi trenirati dok mu uzrok ne otkriju, te je već odlučio da ove sezone neće igrati nogomet. Neizvjesnost mu ubija nadu i sve je bliže odluci, priznao je, o prekidu karijere.

"Da, sve mi se čini da više neću igrati nogomet. Ipak, ne želim još početi razmišljati o umirovljenju", rekao je shrvani nogometaš, kojem su u “kraljevskom klubu” odlučili ispoštovati ugovor.

Zauzvrat će ga zaposliti u klupskoj školi nogometa.

"Sve što želim je skinuti upitnik s tog događaja. Zanima me zašto sam se srušio i zbog čega sam 30 sekundi ležao bez svijesti. Volio bih da mi netko kaže “imaš to i to”, te “ne možeš igrati jer za to nema lijeka”. U međuvremenu mi preostaje nastaviti se nadati, iako je nadati se sve teže."

"Liječnik mi je rekao da medicina nema odgovora na sve, te da je moj slučaj iznimno rijedak: genetički su testovi i biopsija prošli dobro, a u obitelji nemam slučajeva sa srčanim problemima. Sve se to čini ohrabrujuće, ali ne mogu biti siguran da mi se to opet neće ponoviti. A taj si rizik ne smijem dopustiti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara