Esport

VIDEO Zbog ovakvih gluposti igrači prestaju igrati FIFA-u

VIDEO Zbog ovakvih gluposti igrači prestaju igrati FIFA-u
Screenshot: FIFA 19

EA SPORTS ulaže ogromne napore kako bi od FIFA-e napravio vrhunski esport, ali problemi u igri ih u tome sprječavaju. Igrači tako imaju brojne primjedbe, kao što su 2-0 i kick-off bugovi, skripte u igri, ali i iznimno glupe situacije poput one u ovom videu. U manje od 24 sata dobio je više od 2200 glasova na Redditu, a kada ga pogledate, bit će vam jasno i zašto. 

>Više od 70% igrača misli da je FIFA 19 namještena

Zaista smo se nagledali velikih problema u aktualnoj FIFA igri koji igračima umanjuju užitak igranja. Od glupih pogrešaka golmana i neobjašnjivih situacija do iznimno nerealnih akcija u kojima u jednom napadu 12 puta pogodite gredu, stativu, suigrača, protivničkog igrača, korner-zastavicu i sve osim gola. Video koji je na Redditu objavio korisnik matthijshh pod naslovom "Dobro, gotov sam s FIFA-om", prikazuje još jednu takvu situaciju. 

Nakon što presiječe protivniku loptu i krene sa svojim igračem prema njoj, suigrač kojim upravlja računalo okreće se i zapinje o njegovog igrača, utrčava protivnik i nakon kratkog dodavanja pada lagani gol. 

Alright, I'm done with FIFA from r/FIFA

Ovo bi naživciralo i one igrače koji tek povremeno upale igru, odigraju sat ili dva i nastave dalje sa životom. Zamislite kako bi vam bilo da vam se ovako nešto dogodi na natjecanju za velik novac, a takve situacije u FIFA-i nisu neuobičajene. Igrači tako ponavljaju frazu "esports ready" koja se koristi kada developeri pokušavaju napraviti popularne esportove od svojih igara, a imaju kronične nedostatke koji mogu direktno utjecati na ishod i pobjednika. 

"Smijao sam se na ovo i tada zamislio kako bih ja reagirao da mi se tako nešto dogodi. Prestao sam se smijati", jedan je od popularnijih komentara. "Odmah bih ugasio igru i otišao igrati nešto opuštajuće poput Forze", navodi drugi. Sada kada je najavljena FIFA 20 koja izlazi 27. rujna, teško će EA Sports ozbiljno zakrpavati igru i mijenjati stvari kad joj se životni ciklus opasno bliži kraju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara