SPORTAŠI I NAVIJAČI ZA MILU

Vlasnik legendarnog navijačkog auta nudi ga HNS-u ako uplati novac za Milu

Vlasnik legendarnog navijačkog auta nudi ga HNS-u ako uplati novac za Milu
Foto: Zoran Anić

ZORAN ANIĆ, navijač Hajduka i Hrvatske iz Splita, vlasnik je automobila već desetljećima neizostavnog na najvećim slavljima hrvatskog sporta; od fešte na Rivi povodom Ivaniševićevog osvajanja Wimbledona, do svjetskog srebra nogometaša.

Sve do Goranove senzacije u Wimbledonu bio je to običan bijeli golf, kakvih u Hrvatskoj i regiji ima na desetke tisuća, ali onda ga je Zoran u trenutku euforije zbog trijumfa najluđeg hrvatskog tenisača ukrasio tako da je po njemu crnim sprejom ispisao ode Goranu.

Ubrzo je na njegovom autu Ivanišević izgubio primat u korist nogometnim reprezentativaca Hrvatske. Zoran je golfa obojao u hrvatske kockice, koje su bile temelj. Kako bi se mijenjale generacije igrača nacionalne selekcije, tako je na kockastu pozadinu golfa lijepo njihova lica.

Zadnjih 11 godina Hrvatsku je s ovako ukrašenim automobilom pratio posvuda, a ljetos je njegov kockasti golf bio ogromna atrakcija turistima. Tisuće njih u Splitu se fotografiralo s kultnim automobilom uređenim u slavu reprezentacije koja je oduševljavala na SP-u.

 

Naravno, Zoranu je ovakav automobil neusporedivo više od prijevoznog sredstva i nije mu padalo na pamet oprostiti se od njega. Ali kada je pročitao dirljivi apel roditelja male Mile Rončević, kojoj da bi imala ikakvu šansu za spas života treba operacija u SAD-u teška tri milijuna dolara, odmah ga je ponudio.

I to jako bogatom potencijalnom kupcu - Hrvatskom nogometnom savezu.

"Poštovani, bit ću slobodan ponuditi vam da upaltite 11 tisuća kuna za liječenje djevojčice Mile, a za uzvrat vam poklanjam svoje navijački auto koji već 11 godina vozim u kockastom izdanju. Mislim da je iznos fer i korektan za uloženi trud, podršku i vjernost reprezentaciji za ovih 11 godina." napisao je u ponudi HNS-u.

Maloj Mili možete pomoći uplatom na IBAN i žiro-račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X ili na IBAN i račun u Banci Kovanica Varaždin HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević” te model plaćanja 99.

Također za Milu je pokrenuta i kampanja na Indiegogu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara