Vlasnik Steaue: Plaćam svima koji uzmu bodove Cluju

Vlasnik Steaue: Plaćam svima koji uzmu bodove Cluju

GIGI BECALI, kontroverzni rumunjski milijarder i vlasnik Steaue, najavio je da će stimulirati svaku momčad koja bude pobijedila ili remizirala s vodećim Clujom.

Steaua je u nedjelju na svom stadionu pobijedila prvoplasiranu momčad prvenstva 3-1 smanjivši bodovni zaostatak na osam bodova. Između Cluja i trećeplasirane Steaue još se drži i bukureštanski Rapid, koji gradskome rivalu bježi tri boda.

"vakom igraču Glorije Buzaua dajem 5000 eura za remi, odnosno 10.000 eura za pobjedu nad Clujom" - izjavio je Becali pred novinarima uoči utakmice koju CFR i Gloria u petak igraju u Cluju.

"Bacat ću svoj novac uokolo da bih stimulirao sve iduće Clujove suparnike da pobjeđuju mrskog suparnika. To je stvar časti i digniteta, a ne novca. Učinit će sve što mogu da bih zaustavio Mađare u pokušaju osvajanja rumunjskog naslova" - otkrio je bez krzmanja Becali.

Predsjednik Cluja je Arpad Paskany, porijeklom jedini Mađar u klubu.

Mađari čine sedam posto stanovništa od 22 milijuna rumunjskih državljana. Većina ih živi u Transilvaniji, odakle je i Cluj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz saveza zaprijetili Becaliju   

Nedugo zatim, iz Rumunjskoga nogometnog saveza (FRF) zaprijetili su vlasniku Steaue Gigiju Becaliju da se igra s vatrom najavljujući da će stimulirati ostatak lige protiv CFR Cluja.

Javio se generalni direktor FRF-a Ionut Lupescu objavivši Becaliju da će se uvaliti u gadne nevolje nastavi li provoditi svoj prljavi plan.

"Becali bi nuđenjem bonusa ostalim prvoligašima definitivno prekršio pravila FRF-a, obzirom da bi kao vlasnik jednog kluba stimulirao druge. Bit će odgovoran ukoliko to učini, te će svoju momčad izvrgnuti riziku od kažnjavanja. Kako blažega, tako i oštrijega" - rekao je Lupescu.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara