Vlatko Đolonga novi kapetan Hajduka

NAKON što je Hrvoje Vejić napustio momčad, kapetansku je vrpcu preuzeo Vlatko Đolonga. Hajdukov branič tako će na sebe preuzeti nemalu ulogu koju je Vejić u Hajduku odlično odradio. Na mjesto Đolonginih zamjenika Ćiro je promovirao Dragana Blatnjaka i Maria Grgurovića.

Novi kapetan "Bilih" jučer je rekao kako je počašćen i dirnut trenerovim imenovanjem te je dodao kako je za njega kapetanska vrpca kruna karijere.

"Ja sam od onih kojima je Hajduk bio i ostao svetinja, bijeli dres je za mene, uz moju obitelj, nešto najuzvišenije." - konstatirao je Đolonga.

A da je novim kapetanom zadovoljan i trener Hajduka najbolje svjedoči njegova izjava koju je dao nakon imenovanja.

"Đolonga je profesor i on bi mogao držati katedru iz centaršuta." - rekao je trener Ćiro Blažević za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlatko, poput većine igrača, izražava žaljenje zbog odlaska bivšeg kapetana Vejića, a kao najveći razlog takvom razmišljanju ističe činjenicu da je s Vejićem "dijelio dobro i zlo" te da se s njim "izvanredno slagao i nadopunjavao".

Treninzi koje momčad ovih dana održava pred tisućama navijača Hajduka posebna su motivacija Đolongi za opravdavanje kapetanske vrpce, a on sam kaže kako je jedino Split u stanju pripremiti takvu podršku igračima. Takva bi atmosfera pred početak sezone mogla biti i presudna za večerašnju utakmicu Superkupa protiv Rijeke.

"Imamo razloga nasrnuti da ih pobijedimo, da im uzvratimo za onaj poraz u finalu. Siguran sam da će stadion biti pun, da ćemo uživati u podršci publike, još više sam uvjeren da ćemo zadovoljiti apetite naših navijača. Pobjedom, naravno." - zaključio je novi kapetan.

Foto: 24sata

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara