NBA

Vodio je Jordana do prvog trofeja i oporukom mu ostavio 200 dolara

Vodio je Jordana do prvog trofeja i oporukom mu ostavio 200 dolara
Foto: Gulliver / Getty Images

DEAN SMITH, legendarni trener koji je 36 godina vodio sveučilišnu momčad North Carolinea, s kojom je dva puta osvojio dva naslova (1982. i 1993.), umro je prije pet godina u 84. godini života.

ESPN sada piše da je nakon smrti velikana, prema njegovoj posljednjoj želji svim igračima koje je vodio poslani čekovi na po 200 dolara. Smith je trenirao 180 košarkaša, što znači da je izdvojio ukupno 36 tisuća dolara kako bi se svaki od njegovih davnih štićenika "počastio lijepom večerom", kako je navedeno u pismu koje je u kuvertama bilo priloženo uz čekove.

Bob McAdoo, James Worthy, Kenny Smith, Sam Perkins, Rasheed Wallace, Vince Carter i Antawn Jamison bili su među primateljima čeka.

Jedan od onih koji je primio ček i nalog kako da ga potroši je i Michael Jordan, najbolji igrač koji je potekao s North Carolinea i prema mišljenju mnogih najbolji košarkaš svih vremena. Jordan je težak 2,1 milijardu dolara, ali sigurno mu je zaigralo srce kada je dobio 200 dolara od omiljenog trenera.

Njih dvojica zajedno su osvojili trofej 1982. i to tako da je Jordan u dramatičnom finalu postigao pobjednički koš za momčad u kojoj su bili i James Worthy te Sam Perkins protiv Georgetowna kojeg je predvodio Patrick Ewing, još jedan kasniji NBA velikan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara