Formula 1, Esport

Vozač McLarena otkrio kako će se u budućnosti stvarati vozači Formule 1

Vozač McLarena otkrio kako će se u budućnosti stvarati vozači Formule 1
Screenshot: YouTube

BUDUĆNOST Formule 1 mogla bi ležati u esportu, barem tako smatra 20-godišnji vozač McLarena Lando Norris, a prenosi portal racefans.net. S obzirom na to da se kao vozač Team Redlinea i sam natječe u virtualnim utrkama, dobro je upoznat s esportom.

"Mislim da bi u budućnosti gameri koji se natječu u esportu mogli napraviti karijeru i u Formuli 1", tvrdi Lando. "Ne mislim da će odmah moći uskočiti u Formulu 1, morat će vjerojatno proći F3, F2 itd. Međutim, neki su vozači već pokazali da se vještine sa simulatora mogu prenijeti na prave staze."

Svoje tvrdnje Norris temelji na razvoju tehnologije i simulatora vožnje, koji iz godine u godinu postaju sve bolji, realniji i kompletniji. Međutim, ne koristi esport samo mladim vozačima. "Puno više možeš isprobavati i testirati u esportu nego u stvarnoj vožnji. Tako vozači mogu uložiti sate, dane, tjedne u vježbu kako bi se bolje upoznali sa stazom i poboljšali svoje vrijeme za stotniku, tisućinku."

Formula 1 već drugu godinu zaredom ima i službeno esport natjecanje na kojem se gameri natječu u simulatorima. Sezona 2019. će završiti 4. prosinca velikim finalom nakon kojeg kreće draft za sljedeću sezonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara