Vranković: Igrali smo dobru košarku, nadam se da će sreća idući put biti na našoj strani

Foto: AFP

"NAKON što smo protiv Brazila odigrali najlošiju utakmicu, danas smo dali 200 posto svojih mogućnosti. Ali ovo je sport, normalno je da presudi sreća kada se igra na jedan poen. Nadam se da će idući put sreća biti na našoj strani", zaključak je Josipa Vrankovića nakon što se Hrvatska oprostila od SP-a minimalnim porazom protiv Srbije.

"Kada smo se počeli spremati za meč sa Srbijom, dogovorili smo se da nećemo napustiti SP, a da ne pokažemo što znamo. Ovo je sport. Bili smo daleko, ali smo se vratili i umjesto loše slike prikazali pravu - sa srcem i dobrom košarkom", kaže Joke.

Najteži trenutak utakmice za hrvatskog izbornika desio se 11 sekundi prije kraja. Marko Popović je promašio bacanje kojim je mogao dovesti Hrvatsku u vodstvo, a zatim je Rašić ostao sam kod izvođenja lopte i lako zabio neometano polaganje.

"Došlo je do pogrešnog preuzimanja zbog nesporazuma. Kada se tako lako položi, to je greška obrane", rekao je Vranković kojeg su novinari zatim upitali kako je zadovoljan ukupnim dojmom kojeg je Hrvatska ostavila na Svjetskom prvenstvu. "Cilj nam je bio igrati dobru košarku, a to smo i pokazali. Odigrali smo jednu lošu utakmicu, ostalo je bilo dobro. Ipak, ne mogu biti sretan kad se ovako izgubi", kaže Joke.

Ivković: Ispunili smo svoj cilj

Srpski izbornik Dušan Ivković kaže kako je cilj njegove reprezentacije uoči SP-a bio plasman među osam najboljih. "Imamo najmlađu momčad na prvenstvu. Samo je jedan igrač, Kosta Perović, ranije igrao na svjetskim prvenstvima", kaže Ivković.

"Utakmica protiv Hrvatske bila je vrlo teška. Morali smo igrati svih 40 minuta da bi pobijedili u zadnjoj sekundi. Nismo zadovoljni sadašnjim rezultatom, ali sam presretan što s ovako mladom ekipom imamo priliku igrati još tri utakmice", kaže Ivković.

Ivković tvrdi kako se na njegovim košarkašima osjećao umor, ali ih je pohvalio jer su i usprkos tome igrali košarku na visokom nivou. "Uspjeli smo se vratiti zahvaljujući velikoj želji. Igrali smo u četiri dana tri teške utakmice i zato čestitam svojim igračima", rekao je Duda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara