"Vrijeme će pokazati pravo lice Pudarovih ideja"

KADA ukucate u Wikipediju Zoran Vulić, uz njegovo ime stoji sljedeći tekst: "Pazi na svoj privatni život i ne daje velike izjave, a novinari ga znaju kao teškog sugovornika od kojeg se malo doznaje".

Ipak ovaj put, Vulić je bio nešto pristupačniji, stoga nam je u razgovoru za Index pružio uvid u svoj kognitivni sklop, naravno vezan uz  "kurs plovidbe biloga broda", ilitiga budućnosti Hajduka.

Četiri puta bio je za kormilom Hajduka, osvajajući pritom dva prvenstva (ukoliko mu se ubroji ono Pere Nadoveze, koji je odradio samo zadnja tri kola) i jedan kup. Mnogi ga hvale kao jednog od boljih trenera nove generacije, a svakako ga krasi prepoznatljivost igre njegovih momčadi.

Vulić je ove sezone uspio preporoditi prošlogodišnji katastrofalni Hajduk, a nakon rekordnih sedam pobjeda u prvih sedam kola ove sezone, Vuliću je počela skandirati, i inače vrlo zahtjevna, splitska publika, čime je Vulić postao jedan od rijetkih s takvim "priznanjem".

No, sve što je lijepo traje kratko pa je i Vulić s vremenom upao u probleme, iz kojih se ipak nije uspio izvući. Predsjednik Hajduka Branko Grgić, s druge strane je pak u vrlo nezavidnoj situaciji, jer navijači već dugo vremena traže odlazak uprave.

Dok je sve idilično, navijači su tihi, ali kada Hajduk krene s porazima, "glasovi" su žešći pa Grgić spašava glavu smjenjujući trenere redom i tako si stvara fantomskih pola godine mira i "tišine". No, prvi put kad Grgić ne napravi slično, leti on sam i on to dobro zna.

Iz premisa izlazi konkluzija da se ni Pudaru ne piše dobro, ali Vulić ne želi biti "ptica zlosutnica", pogotovo ne kolegama trenerima te izražava svoju podršku novom treneru kome želi više sreće u budućnosti.

"Situacija u Hajduku je takva i vjerojatno se neće mijenjati. Pudaru želim svu sreću u budućnosti. Nadam se da će uspjeti u onome u čemu je nisam." - rekao je Vulić u razgovoru za Index.

Upitali smo Vulića kako on gleda na Pudarove ideje, konkretno na onu da Hajduk opet zaigra s trojicom u obrani, umjesto dosadašnjih Vulićevih modernih četvero. U Hrvatskoj je možda i u interesu Hajduka, kako kaže Pudar, da igra 3-4-3 i pojačanom agresivnošću savladava male prepreke, ali kako će se tako suprotstaviti ozbiljnim europskih iskušenjima, ukoliko ih uopće bude. Onda će opet biti primoran igrati 3-5-2 i tako se nasanjkati na iste one hridi kao i sve ine trenerske pojave na Poljudu.

"Teško je to sada reći i već u početku Pudara osuditi na neuspjeh. Svaki trener ima svoju viziju, koju pak provodi na svoj poseban način, a ona u krajnju ruku ne mora biti pogrešna ili neuspješna. Pudara očekuje vrlo težak posao i zašto mu već na početku zapinjati nogu. Treba ga pustiti malo pa će vrijeme pokazati pravo lice njegovih ideja." - ističe Vulić.

Pudar je nakon utakmice sa Splitom krenuo s žalopojkama da ne vidi osmjeh igrača, da su igrači slabo pripremljeni, da slabo pokrivaju prostor. Je li riječ o optužbama izričito bivšem treneru ili intelektualne igre Pudara kojima si želi kupiti prostora, pitali smo Vulića.

"Ma gledajte dosadile su mi stvarno takve priče. Pudar stvarno nije korektan, stoga ne želim više komentirati takve stvari gdje sam je glavni krivac. Treba mi malo odmora" - rekao je Zoran Vulić, za kojega se smatra da bi na ljeto opet trebao preuzeti omladinski pogon splitskog kluba.

Vedran Buble
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara