HRVATSKA I SRBIJA ZAJEDNO ORGANIZIRAJU SP Vučić predložio, Kolinda prihvatila

HRVATSKA I SRBIJA ZAJEDNO ORGANIZIRAJU SP Vučić predložio, Kolinda prihvatila

Foto: Hina

"ŽIVELO prijateljstvo Srbije i Hrvatske!, uzviknuo je srpski predsjednik Aleksandar Vučić u Lisinskom, na kraju nedavne posjete Hrvatskoj.

To "prijateljstvo" čelnici država sada žele dokazati i na sportskom planu. 
 
Kolinda je u Zagrebu organizirala svečanu večeru u čast srpskog kolege, a RTL je objavio što je Vučić tom prilikom rekao pred domaćicom i ostalim uzvanicima:
 
"Dogovorili smo natjecati se za zajedničku organizaciju nekog velikog natjecanja, na primjer Svjetskog prvenstva. To sigurno dobivamo ako idemo zajedno. Predsjednica je za. Nadam se da će se i Andrej (op. a. hrvatski premijer Plenković) složiti. Ana (op. a. srpska premijerka Brnabić) će mene odmah poslušati."
 
Vučićev plan naravno ne odnosi se na nogomet. Vjerojatno je riječ o košarci, rukometu ili vaterpolu.
 
Za sada se to čini tek kao plan i "lijepa želja". Nije potrebno isticati koje su sve prepreke pri ostvarenju takvog projekta.
 
Ali, organizacija takvog događaja predstavljala bi veliki korak prema konačnoj normalizaciji odnosa. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Napomenimo da su predsjednica Hrvatske i predsjednik Srbije veliki obožavatelji sporta, pa bi bilo logično da upravo na tom polju pokrenu približavanje dvaju država.
 
Kolinda u kockicama i s pivom u ruci ne propušta utakmice Hrvatske na Maksimiru, a Vučić se hvali da se u mladosti kao pripadnik Delija tukao oko tog stadiona. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara