Vugrinec: Luki Modriću treba "skinuti kapu"

"BOL je jednostavno bila prejaka i koliko god da sam htio ostati na terenu, jednostavno nisam mogao izdržati. No, da se kojim slučajem nisam ozlijedio, stvari bi se drugačije odvijale." - razmišlja Davor Vugrinec, 48 sati nakon maksimirskog spektakla.

Zagrebom su protutnjali europski doprvaci i ubrzo je svima postalo jasno da i protiv oslabljene im momčadi Dinamo nema što tražiti. Ali, niti izgubiti, dodat će zlobnici.

Glavni strateg hrvatskog prvaka bio je prisiljen umjesto Vuge uvesti Jasmina Agića, no s tim je, tek naizgled logičnim potezom izgubio ono malo napadačke ideje što ju je uvrstio na repertoar za Topnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Možda sam trebao reagirati u 60. minuti i osvježiti vezni red. No, niti smo utakmicu izgubili u dvije minute niti je bitan samo jedan igrač. Dinamo nije pao zbog Vugrinčeve ozljede." - uporan je Kuže u svojim razmišljanjima.

No, nekadašnji ubojit riječki adut već neposredno nakon susreta usudio se reći da njegova momčad nije imala rješenja u igri prema naprijed. Individulna rješenja Luke Modrića, kao i 40 tisuća gladnih navijača bili su premalo...

"Luka je odigrao sjajnu utakmicu i zaslužuje da ga se pohvali. No, mi u Dinamu i prije smo znali koliko Luka vrijedi i što može. Nije me iznenadio toliko svojom igrom, koliko hladnokrvnim držanjem. Ništa ga nije impresioniralo i na tome mu zaista treba skinuti kapu. S druge strane, smatram da Dinamo unatoč negativnom rezultatu, nije podbacio." - kazao nam je Vugrinec.

"Teško je sada govoriti o krivcu ili razmišljati o onome što je trener trebao napraviti. No, siguran sam da sam u kojem sliučaju ostao u igri, nešto bi pokušali napraviti. Ja, Etto, Modrić i Da Silva došli bi, kombinirajući, do nekih situacija. Igra prema naprijed poptuno je pala u trenutku kad sam izašao. No, za to nema krivca, moji suigrači dali su sve od sebe. Arsenal je jača momčad od nas, ali pokazali smo da se i s takvima možemo ravnopravno nositi. Razlika ipak nije tako velika." - dodaje Dinamov veznjak.

Za "Modre" će od iznimne važnosti biti ždrijeb za Ligu UEFA, posljedni vlak za Europu ove godine...

"Ma, najvažnije je sada vratiti samopouzdanje i atmosferu. A znamo da atmosfera raste sa svakim pozitivnim rezultatom. Zbog toga smo ranije krenuli za Pulu, i to je jedina utakmica o kojoj u ovom trenutku razmišljamo. Ta tri boda sada su od iznimne važnosti, prvenstvo je imperativ. U londonskom uzvratu bolje ćemo igrati, ipak smo sada malo upoznali Arsenal." - kazao nam je Vuga.

Želio se, što ne čudi, još jednom osvrnuti na najbolje navijače svijeta i zahvaliti im na nezaboravnim trenucima i bezrezervnom bodrenju.

"Za to je zaista teško proneći riječi. Igrao sam utakmice i pred puno više publike, ali nigdje nije vladala takva atmosfera. Vidjet ćemo je li nešto takvo neponovljivo, ali zasigurno je prava rijetkost." - zaključio je Vuga.

Što se tiče reprezentacije i novog izbornika, Dinamovac je ostao rezigniran, ustvrdivši tek da će se eventualnom pozivu uvijek rado odazvati.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara