Vujačič treći Slovenac s NBA prstenom

SLOVENSKI košarkaški reprezentativac Saša Vujačič svoju petu sezonu u NBA ligi okrunio je osvajanjem naslova prvaka s Los Angeles Lakersima.

Nakon Raše Nestereviča (2005. sa San Antonijom) i Bene Udriha (2005. i 2007. također sa Spursima), Vujačič je postao treći Slovenac u povijesti koji je osvojio prsten za NBA prvake.

"Osjećaj je fenomenalan. Naslov prvaka je cilj koji smo i postavili. Ključna je bila naša nezasitna želja postati šampionska, pobjednička momčad, to je nešto što smo gradili pet godina, a ove sezone je momčad bila zrela za naslov. Pomoglo je i iskustvo iz prošlogodišnjeg finala, koji smo izgubili. No, mi imamo još uvijek dosta mladu momčad koja u sljedećih pet godina opet može osvajati naslov", priča Vujačič, koji je u finalnoj seriji igrao tek minornu ulogu.

"Osobno ne mogu biti zadovoljan ovom sezonom, igrao sam manje nego proteklih sezona, ali to neće umanjiti moje veselje zbog osvojenog naslova. Moja je uloga ove sezone bila malo drukčija. Bio sam zamjena za najboljeg igrača na svijetu Kobea Bryanta, pa je svaka provedena minuta na parketu bila vrijedna zlata. Osim toga, imao sam i problema s ozljedama. Sada me čeka deset dana odmora, pregledi kod liječnika, pa nastup na Eurobasketu sa slovenskom reprezentacijom. No, prije svega, velika parada momčadi po ulicama Los Angelesa", zaključuje Vujačič.

D.R./Totalsport
Foto: Nba.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara