VUJOVIĆ PODIVLJAO "Rukomet vode debili! Napravili su cirkus od sporta, pa zašto ne bih i ja?"

VUJOVIĆ PODIVLJAO "Rukomet vode debili! Napravili su cirkus od sporta, pa zašto ne bih i ja?"

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

VESELIN Vujović nije mogao ni želio skrivati razočaranje i ljutnju nakon šokantnog remija s Njemačkom 25:25 u 2. kolu skupine C Europskog prvenstva.

Njegova momčad zabila je u zadnjoj sekundi gol za 25:24 nakon čega su litavski suci pregledavali snimku i nakon više od pet minuta isključili slovenskog igrača te dosudili sedmerac iz kojeg su Nijemci došli do boda. Blagotinšek je dobio crveni karton jer je nakon gola Janca za, činilo se, pobjedu stao pred njemačke igrače na centru i nije im dao da izvedu loptu.

"Eto, to je jedno rukometno pravilo za koje ne zna nitko osim sudaca i delegata. Ono kaže da, ako nisi udaljen tri metra od izvođača u zadnjim sekundama onda, budući da nema vremena da te isključe, dosude sedmerac", ironično je komentirao Vujović.

"Prvi put u povijesti primijenilo se to pravilo, naravno, protiv Slovenije. Suci su doveli utakmicu u egal tako što su izmislili sedmerac na Gensheimeru, koji nitko nije vidio, pa su isključili Kavtičnika i Šerbeca na klupi i dvije minute smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Nijemci su došli u egal u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse. Za mene je moja ekipa pobjednik. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi danas imala četiri boda, a zamislite, ima jedan. Ali to će zaboraviti i mediji i svi drugi. Negdje će pisati da je Slovenija bila peta, šesta ili dvanaesta na ovom prvenstvu, pričat će se da su ovi igrači loši, a da sam ja loš selektor. Ništa, idemo dobiti Crnu Goru i ući u drugi krug, ali ne znam koliko ću izdržati u ovim uvjetima", grmio je Vujović.

Nakon što je Nijemcima dosuđen sedmerac nakon isteka vremena, Vujović je sam stao na gol kao da će on braniti.

"Htio sam napraviti sprdnju, neki show. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smiješnim jer ga vode debili! No moji igrači i ljudi na klupi su disciplinirani, a ja sam takav kakav jesam pa su me zamolili da ispoštujem sudačku odluku", dodao je Vujović koji je nakon utakmice zamolio suce za objašnjenje:

"Pitao sam ih zašto nisu njemačkog igrača isključili napad prije kad smo mi izvodili brzi centar. Oni meni: 'Pa zabili ste gol.' Ja ih pitam zašto niste zaustavili vrijeme i isključili ih, a oni meni da 'nećemo sad o tome'", otkrio je Vujović.

Njegova reprezentacija ostala je bez pobjede zbog videotehnologije koja je prvi put uvedena na ovom prvenstvu.

"Mi smo napredna zemlja pa nek smo mi dobili po dupetu od nove tehnologije", zaključio je u svom stilu Veselin Vujović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara