WADA pohvalila UEFA-u za tretman "slučaja Olić"

SJETSKA antidopinška agencija (WADA), krovno tijelo borbe protiv dopinga u sportu, izašla je u ponedjeljak sa priopćenjem u kojem pohvaljuje Europski nogometni savez (UEFA) zbog tretiranja dopingslučaja hrvatskog nogometaša Ivice Olića na Europskom nogometnom prvenstvu u Portugalu.

Iz sjedišta WADE u kanadskom Montrealu, jedan od direktora WADE Olivier Niggli izrazio je zadovoljstvo kako je UEFA riješila slučaj Ivice Olića, kome je na doping-kontroli nađen nedopušteni sastojak "methylpresnisolon", a kasnije se ispostavilo da je nadležna služba Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zaboravila popuniti formular za prijavu lijeka, te je nogometaš oslobođen optužbi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski nogometni savez je napravio pogrešku, a UEFA je to prepoznala kao administrativnu grešku za koju su Hrvati kažnjeni sa 6.600 eura, što je visoka kazna. Držim da se nije radilo o nikakvom pokušaju varanja ili prikrivanja, pa WADA neće poduzimati nikakve dodatne sankcije prema Oliću ili Hrvatskom nogometnom savezu", kazao je čelnik WADE.

Olićev pozitivni test ući će u povijest kao prvi nakon načelnog sporazuma WADE, Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), čija je UEFA članica, kojim FIFA kao vrhovno tijelo svjetskog nogometa prihvaća anti-doping kodeks WADE. FIFA još do početka Olimpijskih igara u Ateni mora započeti i sa stvarnom implementacijom sporazuma, jer riskira izbacivanje nogometa iz olimpijske obitelji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara