"Walcott je odbačen jer nije slušao Capellove naputke"

Totalsport
Foto: AFP

LONDONSKI tabloid The Sun ponudio je razloge zašto se izbornik engleske nogometne reprezentacije iznenađujuće odlučio odbaciti Arsenalovog Thea Walcotta (21) s popisa putnika za SP u JAR-u.

"Arsenalov krilni nogometaš platio je cijenu zbog neslušanja naputaka u posljednje dvije prijateljske utakmice. Capello je Walcottu stalno govorio da stoji široko na boku i pokuša svog obrambenog igrača proći s vanjske strane. Ali Walcott je stalno prodirao u sredinu na frustraciju Capella koji je puknuo nakon 3-1 pobjede nad Meksikom", piše The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno Capello također nije bio impresioniran Walcottovim zalaganjem na treningu, a nakon što nije pružio ono što je od njega engleski izbornik tražio do poluvremena nedjeljne prijateljske utakmice u Grazu s Japanom, njegovi su snovi o nastupu u Južnoafričkoj Republici završeni.

Zanimljivo je objašnjenje Walcottovog odbacivanja u korist Shauna Wrighta-Phillipsa i Aarona Lennona ponudio nekadašnji Arsenalov branič Martin Keown:

"Walcott trči zastrašujući tempom i užasno je brz, ali kada dođe u dobru poziciju ne razmišlja dovoljno brzo. Ne donese dovoljno brzo odluku o šutu, dodavanju ili prodoru i to je problem. Pod Capellom je uglavnom zapravo ispravno odlučivao u takvim situacijama, dok pod Wengerom u Arsenalu nije. Walcott je zapravo postao jednoličan, "poni" koji zna jedan trik kada se pokušava probiti prema gol-crti. Protivnici bi ga jednostavno udvojili i riješili problem."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara